Slik ble Benjamin (5) glad i matte

Benjamin har ennå ikke begynt på skolen, men løser allerede mattestykker som bare det. Læreren heter «Albert». Han er digital, kan lese oppgavene høyt for deg og tilpasser læringen til hvert enkelt barn.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Benjamin Sira (5) skal begynne på skolen neste år. Han kan ikke lese ennå, men løser allerede mattestykker som en dreven skolegutt.

GØY: Benjamin synes matte er gøy, og favoritten er å regne med kilo og vekt. Foto: Schibsted Partnerstudio

– «Albert» er veldig bra bygd opp for barn. Du legger inn alderen på barna dine, og
oppgavene blir tilrettelagt deretter. Etterhvert som de forstår stadig mer, øker vanskelighets-graden, forklarer mamma Miriam Stang Sando (42).

Familien fra Skoppum fikk høre om appen «Albert» via andre i vennekretsen som hadde lastet den ned til barna sine.

– De skrøt veldig av den, så da tenkte vi at dette må vi jo prøve! sier Miriam.

– Vår visjon er at «Albert» skal være verdens beste, digitale mattelærer, forteller Salman Eskandari, en av gründerne bak den svenske mattesuksessen. «Albert» er nemlig utviklet av erfarne pedagoger, lærere og forskere, med mål om å lære barn matte på en smart, morsom og pedagogisk måte.

NÅ KAN DERE TESTE ALBERT GRATIS UT ÅRET

Benjamin (5) regner matte med «Albert» og foreldrene Miriam og Mario. Foto: Schibsted Partnerstudio

Tilpasses hvert enkelt barn

Foreldrene forteller at de lastet ned «Albert» på Benjamin sitt nettbrett; noe som gir femåringen følelse av å leke og ha det gøy, mens han i realiteten regner matte.

– Jeg tror de får en helt annen matteforståelse enn jeg selv fikk i oppveksten, mye fordi det er mer pedagogisk lagt opp. Dessuten er det enklere som forelder å forklare ved siden av når han har det visuelle verktøyet, sier Miriam.

Benjamin selv synes det er moro med tall. For øyeblikket er kilo og vekt favoritten.

OPPRETT GRATIS KONTO HER

For barna som ikke kan lese, har «Albert» en funksjon der du kan trykke på et ikon og få spørsmålene lest opp. Foto: Schibsted Partnerstudio

– Det er litt vanskelig noen ganger, men det er gøy at jeg får mange riktig svar, sier femåringen.

«Albert» har tusenvis av oppgaver og animerte filmer som hjelper barn å forstå matematikk, og oppgavene er tilpasset alder og nivå. Nå kan altså alle som ønsker teste «Albert» gratis ut året.

Eskandari forklarer at appen har innebygget AI (kunstig intelligens), slik at «Albert» blir kjent med hver unike bruker. Står du fast, kan du be om tips, ledetråder eller forklaring.

– Vi ønsker å skape en individtilpasset kunnskapsreise med en-til-en-følelse, sier eksperten. Over 200.000 svenske familier har allerede valgt «Albert» som digital mattelærer, og før sommeren kom altså appen på norsk.

HER KAN DU ENKELT OPPRETTE EN GRATIS KONTO FOR DITT BARN

LETT Å FØLGE MED: Hver måned får foreldre en egen rapport som viser hva barnet ditt mester og hva hun eller han kan øve mer på. Det gjør også jobben med å hjelpe barn med lekser enklere.

Vil hjelpe så mange som mulig

Pappa Mario Sira (51) var litt skeptisk til mer «iPad-tid» i begynnelsen, men skjønte raskt at dette var annerledes.

– Vi ser jo hvilke oppgaver Benjamin liker best, og at «Albert» tilrettelegger deretter. Nå tenker jeg at denne måten å lære på er veldig positiv, sier han.

Sønnen bruker «Albert» fire-fem ganger i uken, og foreldrene trekker fram én funksjon som er særlig praktisk for barna som ikke kan lese selv ennå.

– Når han setter igang selv, uten at vi sitter ved siden av, da trykker han bare på høyttaler-symbolet slik at spørsmålene leses opp, sier de.

– Vi ser at han synes det er gøy å kunne mestre oppgavene alene. Dette er absolutt lek og læring i ett, sier Mario.

– Siden dag én har målet med «Albert» vært å hjelpe så mange elever som mulig. Vi tror det er viktig å vekke deres interesse for matematikk på et tidlig tidspunkt, sier gründer Eskandari.

HER KAN DU LESE MER OM ALBERT ELLER LASTE NED APPEN TIL DITT BARN