Alle leilighetene har nydelig utsikt fra innsiden. Dette var viktig for arkitektene.
Alle leilighetene har nydelig utsikt fra innsiden. Dette var viktig for arkitektene.

Arkitekt om leilighetene i Kokleheia: – Det blir storslagen utsikt og unike solforhold

Da Kokleheia Amfi var i planleggingsfasen fikk arkitektene fritt spillerom. Det endte med et drømmeoppdrag for Even Olaisen og Gordon Röwer.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Det unike med prosjektet er at alle leilighetene har fin utsikt og gode solforhold, sier arkitekt Even Olaisen i ENO Arkitekter. Han har designet Kokleheia Amfi sammen med arkitekt Gordon Röwer.

Sivilarkitekten er åpenbart stolt over utformingen av prosjektet, hvor salget av første byggetrinn er i full gang.

Kokleheia Amfi som organiseres som et borettslag i Sørlandet Boligbyggelag, kommer opp på vestsiden av Kokleheia. Her blir det umiddelbar nærhet til naturskjønne Otra, og utsikt utover den nevnte elva, egsjordene og byen i sørvest.

– Tomten i seg selv er dramatisk og unik der den ligger. På grunn av byggets beliggenhet vil alle få svært gode solforhold, i tillegg til storslagen utsikt, forklarer Olaisen som fikk være med på prosjektet fra begynnelsen av.

Arkitektene Even Olaisen og Gordon Röwer på kontoret til ENO i Kristiansand.
Arkitektene Even Olaisen og Gordon Röwer på kontoret til ENO i Kristiansand.

Han forteller at hver etasje har sitt særpreg. I første etasje, snaut tjue meter over Otra kan man studere laksen som vaker opp elva på nært hold, i tillegg til frostrøyken som legger seg over elva på vinterstid. Dess lenger opp man kommer opp i etasjene, jo mer ser man av byen og Odderøya.

Her kan du laste ned prospekt av Kokleheia Amfi

– Her ser man domkirka i byen, innseilinga og Odderøya. Det var viktig for meg å få designet til slik at alle får full utsikt også når man sitter inne i leiligheten, forklarer arkitekten.

Eiendomsmegler Krogsveen er glad for å være med på et så gjennomført prosjekt som Kokleheia Amfi er.

– Det som går igjen i prosjektet er at alt er tenkt nøye gjennom. I tillegg til solforholdene og utsikten, så er plasseringen veldig bra. Her er du bynært, men samtidig på behagelig avstand til tempoet og lyden fra byen, forteller daglig leder Alex Modahl.

Daglig leder og eiendomsmegler Alex Modahl i Eiendomsmegler Krogsveen.
Daglig leder og eiendomsmegler Alex Modahl i Eiendomsmegler Krogsveen.

Ta kontakt med Krogsveen om Kokleheia Amfi her

Grønn profil

Det unike med Kokleheia Amfi er den naturskjønne beliggenheten. I tillegg har borettslaget valgt en grønn profil.

– Det var klart fra starten at man ønsket en bygningskropp som er tilpasset landskapet. Bygget bukter seg i landskapet, fortsetter arkitekten.

Per Ove Sødal malte Kokleheia Amfi: - En plass som betyr mye for meg

Under leilighetene kommer en romslig parkeringskjeller, usynlig fra utsiden. Her leverer Ohmia ladeinfrastruktur til hele parkeringsbygget, slik at det skal legges til rette for biler som gjør godt for miljøet.

Ohmia har de siste årene blitt landets største leverandører på elbillading til borettslag og sameier. Alle parkeringsplassene får uttak for lading, selv om man ikke har elbil fra starten av.

Kokleheia Amfi er tilpasset i landskapet med nydelig utsikt over Otra, Egsjordene og Kvadraturen.
Kokleheia Amfi er tilpasset i landskapet med nydelig utsikt over Otra, Egsjordene og Kvadraturen.

– Elbillading har aldri vært enklere enn med oss. Vi legger til rette for elbillading på alle plasser. Skulle du skaffe deg en elektrisk bil, så slipper du å bestille inn elektriker for å legge opp alt og styre med dette selv. Med Ohmia så er det bare plug and play, sier Thomas Korsgaard i Ohmia Charging.

Han forteller at utviklingen i elbiler, lading og lovverk er enorm, og at det derfor er vanskelig for boligfellesskap og privatpersoner å holde kontroll på alt. Derfor tar Ohmia Charging hele jobben med å installere og drifte ladeanlegget.

– Vi streber etter å være framtidsrettet og tenke kvalitet i alt vi gjør. Derfor er vi inne tidlig i alle prosesser og legger til rette, for så å levere elbillading som en abonnementstjeneste. Du kan sammenligne det med Telia og måten de tilrettelegger og leverer bredbånd til alle leiligheter. Har du behov for elbillading tegner du et eget skreddersydd ladeabonnement etter ditt behov der alt er inkludert, strøm, ladeboks, løpende oppgraderinger, service og support. Den dagen du trenger lading oppretter du et ladeabonnement med oss, så er alt på plass. Enklere blir det ikke, bedyrer Korsgaard.

Se hva Norges største leverandør av elbillading til boligfellesskap kan tilby

Totalleverandør på internett og TV

Som borettslag skal det være minst mulig å tenke på for dem som kjøper bolig i Kokleheia Amfi. Lademuligheter for bilen trenger man ikke å tenke på, men også internett og tv-pakke er allerede tatt hånd om gjennom Telia, som er rause i størrelsen på internettpakka.

– Det blir levert en 200-linje på breibånd. Det er en pakke som passer ethvert behov. I tillegg er det lagt inn en fleksibilitet i at hvis man ønsker enda raskere internett, eller en større tv-pakke, så er det rom for det for den enkelte leilighet, forklarer Stian Haug og Ronny Myrene i Telia Kristiansand.

Stian Haug og Ronny Myrene på plass foran Telia-butikken på Sandens. Telia har butikker både på Sandens og på Sørlandssenteret.
Stian Haug og Ronny Myrene på plass foran Telia-butikken på Sandens. Telia har butikker både på Sandens og på Sørlandssenteret.

Ved innflytting i Kokleheia Amfi vil de nyeste tv-dekoderne på markedet være installert, og en siste generasjons bredbåndssentral. I tillegg forklarer Haug at det har sine fordeler at hele bygget har samme leverandør.

– Prisen per leilighet blir svært gunstig. I tillegg kan man være helt sikker på at infrastrukturen er på plass. Vi har lang og god erfaring med å levere på slike prosjekt, så dette kan vi, forteller Myrene.

Når man allerede har internett og tv fra Telia, er det også fordeler om man velger Telia også på mobilen.

– Vi har et produkt som heter Telia Samlet. Det betyr at man får mer data på mobilen, og flere tv-poeng hvis man har Telia i veggen i tillegg til på mobilen. Det skal lønne seg å være totalkunde, avslutter Myrene.

Les mer om Telia Samlet her