_MG_6601.jpg
_MG_6601.jpg

En komplett strømleverandør

Hvert 16. sekund leverer Norges største nettbutikk, Komplett, ut en pakke som sendes til en spent mottaker i Norge, Sverige eller Danmark. For å ha lavest mulig pris på varene, må Komplett spare der de kan. Derfor krever Komplett en lavest mulig strømregning – den får de fra Fjordkraft.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Siden oppstarten i 1996 har Komplett lyktes med netthandelen. Suksesskriteriene er stort utvalg, kjapp levering og lave priser. Fokuset deres på pris gjør naturligvis at de ser etter sparetiltak overalt. En utgift som kan spares på, er strømregningen.

Kjetil Andreassen, eiendom- og sikkerhetsleder i Komplett, har strømregninger i millionklassen og ønsker lavest mulig kraftkostnader.
Kjetil Andreassen, eiendom- og sikkerhetsleder i Komplett, har strømregninger i millionklassen og ønsker lavest mulig kraftkostnader.

– Vi har strømregninger i millionklassen, og i 2015 brukte vi 5,4 millioner kilowattimer (kWh), forteller Kjetil Andreassen, eiendom— og sikkerhetsleder i Komplett.Med over seks millioner varer sendt ut i 2015 og et automatisert varelager, kreves det mye energi for å drive Nordens største netthandelsvirksomhet. Det er derfor ingen tilfeldighet at de har vært kunde hos Fjordkraft siden 2012. ## Tre store anlegg

Komplett holder til i Sandefjord og har tre bygg på til sammen 32000 kvadratmeter. Et av byggene har et helautomatisert lager som kalles kuben, hvor 75 roboter jobber kontinuerlig med å plukke frem varene til ordrene.

– Robotene går på batteri og suser over kassene der vi har alle produktene. I snitt plukker de et produkt hvert femte sekund – hele døgnet. Når batteriet begynner å gå tomt, kjører roboten til en ladestasjon og lader seg opp. Alt dette går av seg selv, sier Andreassen.

Robot nr. 40 av 75 suser over lagersystemet. Alle robotene går på batteri og kjører selv til ladestasjonen når batteriet nærmer seg tomt.
Robot nr. 40 av 75 suser over lagersystemet. Alle robotene går på batteri og kjører selv til ladestasjonen når batteriet nærmer seg tomt.

Serverhall

I tillegg har Komplett en stor serverhall med 650 servere. Bare dette hadde et forbruk på over 600.000 kWhdet siste året. Som i alt av elektriske apparater, går mye av energibruken med på å produsere overskuddsvarme. Men den benytter Komplett seg av.

– Det blir mye varme ut av så mange servere, og overskuddsvarmen er med på å varme opp lageret. Det gjør at vi får ned kostnaden vi bruker på oppvarming, sier Andreassen.

Les også: Slik sparer NAF penger på strøm

Sammenlignet priser

Komplett inngår i et større konsern med flere butikker. For å dra nytte av størrelsen, ønsket de å samle flest mulig avtaler, for kostnadene og enkelthetens skyld.

– Da alle butikkene i konsernet sjekket avtalene med alle strømleverandørene, viste det seg at Fjordkraft var det mest gunstige. Og det var jo vi glad for som allerede har Fjordkraft som strømleverandør, smiler Andreassen.

Det helautomatiserte lageret, Kuben, er svært effektivt. 75 roboter jobber kontinuerlig for å finne frem produkter til spente kunder.
Det helautomatiserte lageret, Kuben, er svært effektivt. 75 roboter jobber kontinuerlig for å finne frem produkter til spente kunder.

Full kontroll over strømforbruket

Et utklipp fra hvordan verktøyet "Min Bedrift" fungerer. Her får kunden enkelt og raskt oversikt over strømkostnadene og forbruket.
Et utklipp fra hvordan verktøyet "Min Bedrift" fungerer. Her får kunden enkelt og raskt oversikt over strømkostnadene og forbruket.

Ved hjelp av verktøyet «Min Bedrift» fra Fjordkraft, kan Komplett kontinuerlig overvåke strømforbruket på alle anleggene. Dermed får Komplett et komplett bilde av hvordan energiforbruket i anleggene deres fortoner seg.– «Min Bedrift» er et nyttig verktøy for å ha kontroll på de tre anleggene vi har. Etter hvert kan vi bygge flere på den plattformen. Vi ser på det daglige strømforbruket, og jeg kan hente ut rapporter og detaljert forbruk helt ned på hva vi bruker i timen på oppvarming. Det gjør det lettere å se hvilke sparetiltak som hjelper akkurat oss, forteller Andreassen.

Andreassen forteller om miljø— og strømsparingstiltak som de har gjort. Blant annet har de lyssensorer på kontorene, og ventilasjonsanlegg med timer.

Gode råd gjør det billig

En viktig grunn for å bruke Fjordkraft er rådene Andreassen og Komplett får av Fjordkrafts rådgivere. Det handler om hvilke strømavtaler som er mest gunstig å inngå for å få den laveste prisen til enhver tid.

– Fjordkraft kjenner kraftmarkedet. De gir oss råd om hva som er best egnet for oss på gitte tidspunkt. De optimaliserer hele tiden hvilke avtaler vi bør gå inn på ut fra hvordan markedet ser ut til å bli fremover. På den måten sparer vi penger på strømregningen, sier Andreassen.

Med strømregninger i millionklassen, sier det seg selv at Komplett er avhengig av få billigst mulig strøm for at kundene igjen skal få billigst mulig varer.

– Vi har hatt avtale med Fjordkraft i mange år, og samarbeidet er veldig bra. Selv om vi alle er på farten, er det veldig greit å ha kontaktpersonen tett om det skulle være noe. Vi har statusmøter to ganger i året der vi går igjennom året som har gått og ser fremover på hvilke avtaler som vil være mest gunstig for det kommende året, forteller Andreassen.

Påvirket av jobben

Det at Andreassen styrer strømmen på jobb, gjør at han også er hakket mer bevisst på strømforbruket hjemme.

– Fokus på strøm påvirker også hvordan jeg har det hjemme. Vi har installert varmepumpe og er nøye med å skru ned varmen på panelovner nå som vårmånedene har kommet. Det er gøy å se at ungene skrur av lyset når de går ut av et rom, da vet man at man har gjort noe riktig, smiler Andreassen.

Ønsker du å ha Fjordkraft i din bedrifts stikkontakt? Ta kontakt her.

Gå til kampanjesiden