Ving er Norges største reisearrangør, og ifølge markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum vet de godt hvor viktig hotellopplevelsen er for at ferien skal bli vellykket.

– De siste årene har vi sett en tydelig trend der hotellet blir viktigere og viktigere. Det er mye mer enn bare et overnattingssted – det er nesten som et reisemål i seg selv, sier Fossum.

Allerede i 2014 slo Ving fast i sin Ferierapport at vi er mer opptatt av hotellopplevelsen enn før. Vi har det fint hjemme, og vi vil ikke ha det noe mindre fint på ferie. I tillegg bruker vi mye tid og en god del penger på ferien vår, og vi vil bo på et hotell der vi trives.

– Et hotell som ikke faller helt i smak, kan nok legge en liten demper på ferien, så det er viktig at hotellet du velger passer for deg og dine behov, sier markedsdirektøren.

VELG RIKTIG: Drømmer du om et hotell som dette? Da bør du sette kursen mot greske Kos og bohemhotellet Casa Cook.
Foto: Ving

Hun understreker også at man gjerne har ulike ønsker og forventninger, og at man noen ganger ønsker vi oss én ting på hotellet, mens vi neste år kan ønske oss noe helt annet.

– Egentlig finnes det ikke et fasitsvar på hva som er det perfekte hotellet, for det er så mange forskjellige ønsker og behov blant oss. For eksempel ønsker småbarnsfamilier seg gjerne noe helt annet enn unge par i 20-årene, forklarer Fossum.

I tillegg reiser vi gjerne på flere turer i løpet av et år, og tobarnsmora som skal på storbytur med jentegjengen, ser da etter et helt annet hotell enn da hun lette etter sommerens familieferie.

For å gjøre det lett for deg å finne hotellet som passer for deg, har Ving gjennom flere tiår utviklet et flertall skreddersydde hotellkonsepter. Uansett om du reiser med barn, uten barn, på budsjett eller med vennegjengen finnes det et godt hotellalternativ for deg.

FAMILIEFERIE: Vings familiehotell Sunwing Family Resorts er skreddersydd for barnefamilier og sørger for at både små og store gjester får en herlig ferie.
Foto: Ving

Barnefamilienes favoritter

– Av alle Vings hotell er det særlig 11 vi vil anbefale til barnefamilier, sier Fossum og henviser til de populære Sunwing-hotellene, som blant annet finnes på Kreta, Kypros og Mallorca.

På Sunwing Family Resorts kan du velge mellom alt fra barnesikre Happy Baby-leiligheter utstyrt med blant annet barneseng, paraplytrille og barnestoler, til luksuriøse Royal Family eller romslige Big Family. Eller kanskje Swim Out hadde vært noe? Da kan du gå rett fra terrassen og ned i bassenget.

– Swim Out faller i smak hos de fleste, uansett om du reiser med små barn, store barn eller ingen barn, tipser Vings markedsdirektør.

De litt eldre barna vil elske å ha «sitt eget» basseng, og går de lei finnes det alltids et større fellesbasseng på hotellet.

– For foreldre som sitter «barnevakt» for sovende småbarn på hotellrommet, er Swim Out helt fantastisk. Barna kan sove på rommet som vanlig, men i stedet for at far eller mor sitter vakt alene, kan begge ligge ved bassenget sammen – det er jo bare noen meter unna, sier Fossum.

ØKENDE HOTELLTREND: Stadig flere ønsker seg terrasse med privat tilgang til bassenget, såkalte Swim Out-leiligheter. De finner du blant annet på Sunprime Atlantic View på Gran Canaria.
Foto: Ving

Vings populære maskoter, sjiraffen Lollo og bjørnen Bernie, treffer du selvfølgelig også på alle Sunwing-hotellene. Det finnes til og med en egen Lollo & Bernie-buffé som serverer kulinariske barnefavoritter, og gjester under 12 år kan selv kvittere ut 10 is eller 10 brus i baren med Lollo & Bernies is- og bruskort (som kan kjøpes for en billig penge). Barn under 12 år spiser også gratis i buffeten i følge med en voksen.

– Ving har brukt de siste 50 årene å forbedre hver minste detalj på Sunwing Family Resorts for at hele familien skal få en så avslappende og vellykket ferie som mulig. Disse hotellene er rett og slett noe av det aller beste vi kan tilby barnefamilier, forteller markedsdirektøren.

BARNAS BESTEVENN: Vings populære maskot, sjiraffen Lollo, er alltid til stor glede for de yngste gjestene på familiehotellene Sunwing og Ocean Beach Club.
Foto: Ving

Det siste året har det også kommet tre nye hotell i Sunwing-familien: Ocean Beach Club. O.B.C. er familiehotell bygget på de samme prinsippene som Sunwing Family Resorts, men anleggene er mindre, roligere og mer personlige.

– Her er tempoet litt roligere og stemningen avslappet, men det finnes selvsagt barneaktiviteter og store basseng å hoppe i. Om kvelden kan du slappe av med solnedgang, god mat og fin musikk, tipser Fossum.

PS! Etter suksessen på Kreta og Gran Canaria åpner Ving nå dørene til enda et Ocean Beach Club. Sommeren 2017 ønsker Ocean Beach Club på Kypros sine første gjester velkommen!

NYTT MEDLEM I SUNWING-FAMILIEN: Ocean Beach Club by Sunwing er Vings nyeste familiehotell og et litt roligere og mer avslappende familiehotell med luksuriøse vibber.
Foto: Ving

Når du reiser uten barn

En ting er sikkert og visst, og det er at når du reiser uten barn, da er det ganske deilig at hotellet du bor på ikke er fullt av andres barn. Eller hva?

Sunprime Hotels er det ingen som plukker seg i nesen ved frokosten eller kriger med oppblåsbare krokodiller i bassenget – i alle fall ingen under 16 år.

– For voksne på utkikk etter en skikkelig ferieoase er Vings Sunprime-hotell et perfekt valg. Alle hotellene har aldersgrense, og i likhet med Sunwing er også Sunprime et konsept vi har brukt mange år på å skreddersy til gjestene, forteller Fossum.

Alle Sunprime-hotellene har eget spa med et utvalg forskjellige behandlinger, og i restaurantene får du servert de deiligste retter med god drikke til. Vil du trene, finnes det både treningsstudio og SATS ELIXIA-gruppetrening du kan være med på.

– En annen fordel med å velge Sunprime er at du automatisk får Easy Travel. Det innebærer at du kan sjekke inn bagasjen på hotellet når du skal hjem og spasere rett forbi køen på flyplassen. I tillegg får du ha med deg 10 kg ekstra bagasje, helt gratis. Denne fordelen får du også på Sunwing, tipser Vings markedsdirektør.

BARN INGEN ADGANG: Vings voksenkonsept Sunprime Hotels har aldersgrense 16 år. Det betyr at atmosfæren ved bassengene og på resten av hotellene er deilig avslappende.
Foto: Ving

For den ultimate parferien anbefaler Fossum også det nyeste tilskuddet blant Vings voksenhotell: Det lekre hotellkonseptet Casa Cook. De to hotellene har en avslappet loungestemning, trendy interiørdetaljer, hengekøyer på terrassen og direkte utgang til bassenget fra alle rom. Ett ligger på Rhodos, og det andre åpner dørene på Kos i august i år.

– Casa Cook er et av de kuleste hotellene jeg har besøkt. Det er vanskelig å beskrive stemningen, en blanding av luksus og bohemsk atmosfære – midt i blinken for deg som er på jakt etter et hotell som er en opplevelse i seg selv, mener Fossum.

Hvis du er på utkikk etter en rolig ferieoase med luksuriøse bohemvibber der du kan oppleve og la deg inspirere av den lokale atmosfæren, ja, da får du både i pose, sekk og koffert på Casa Cook. Finn fram de fineste bohemklærne dine, de store solbrillene og lakk tåneglene – her vil du trives!

  • Vil du lese mer om Casa Cook? Se her!
HOTELL UTENOM DET VANLIGE: Casa Cook er perfekt for deg som er ute etter et hotell som er en opplevelse i seg selv. Du finner dem på både Rhodos og Kos.
Foto: Ving

For budsjettreiseren

Leter du etter et bra hotell til en lav pris? Da er Vings smartline-konsept noe for deg.

– Tanken bak disse hotellene er kort og godt å gi deg så mye valuta for pengene som mulig, tipser Fossum.

Hun forteller at hotellene som har fått smartline-stempelet er nøye utvalgte, rimelige hotell som passer for deg med et litt smalere feriebudsjett.

– Det betyr imidlertid ikke at vi kutter ned på kvaliteten, forsikrer markedsdirektøren. Smartline-hotell har nemlig alltid 3–4 vinger, bra beliggenhet, avslappet atmosfære og stort sett alt du trenger for en vellykket ferie.

Vings Family Comfort-hotell er også et godt alternativ for deg som er ekstra prisbevisst.

– Family Comfort-hotellene er velholdte, populære og prisgunstige, og de har familievennlige rom og leiligheter. Du finner dem på de fleste av våre mest populære reisemål, også storbyer, og de har alltid har sentral beliggenhet. På de aller fleste får du også rabatterte priser for barn, sier Fossum.

  • I dette blogginnlegget får du flere gode tips til hvordan du kan gjøre ferien så rimelig som mulig.
TRENGER IKKE KOSTA SKJORTA: Du kan bo på fine hotell uten å sprenge feriebudsjettet. Vings smartline-hotell er rimelige hotell med bra beliggenhet, som dette på Rhodos.
Foto: Ving

Ferieluksus for alle

Er du en av dem som foretrekker litt luksus i ferien? Da er du ikke alene, for vi nordmenn – vi liker luksus. Det viser blant annet Vings undersøkelse om ferieluksus fra i fjor, der 33.000 reiseglade respondenter fra hele Norden svarte.

Hele 63 prosent av de spurte nordmennene sier at de en eller flere ganger har bodd på et femstjerners hotell, men bare 44 prosent av danskene, 46 prosent av finnene og 54 prosent av svenskene svarte det samme.

– Dette bekrefter noe vi har sett i mange år, nemlig at nordmenn i større grad enn våre naboer gjerne unner seg mer når det kommer til ferie. De siste årene har vi også sett en tydelig trend der stadig nordmenn flere velger 4- og 5-stjerners hotell i ferien, forklarer Fossum.

DET «LILLE» EKSTRA: Signature by Ving er merkelappen du bør se etter hvis du vil bo skikkelig luksuriøst i ferien.
Foto: Ving

Og Ving har selvfølgelig hotell som tilfredsstiller luksusglade nordmenn. De mest luksuriøse finner du under merkelappen Signature by Ving. Dette er utvalgte luksushotell for deg som vil ha en drømmeferie i ordets rette forstand.

– Signature-hotellene finner du nesten overalt, fra Venezia til Seychellene, i Hellas, Spania, Brasil – for å nevne noe. Du kan velge mellom elegante boutiquehotell, spahotell, unike designhotell og klassiske luksushotell, sier Fossum.

Hotellene har alltid 5 vinger, og på ving.no finner du både Signature for voksne og mer barnevennlige alternativ.

– På Signature kan du alltid være trygg på at beliggenheten er tipp topp, og både service og fasiliteter holder høy standard, avslutter markedsdirektøren.

FERIEPARADISET: Maldivene er en drøm for mange, og velger du et Signature-hotell i øyparadiset kan du være sikker på at ferien blir luksuriøs så det holder.
Foto: Ving

Gode råd til deg som enda ikke har bestilt sommerferien

Vings reiseeksperter deler sine hotelltips:

  • Det lønner seg alltid å være tidlig ute, spesielt hvis du har sett deg ut et bestemt hotell eller ønsker et spesifikt hotellrom.
  • Bruk litt tid på å finne ut hva du ønsker av hotellopplevelsen. Er det viktig at det er kort vei til stranden, eller er du mest opptatt av at hotellet skal ha mange basseng? Når du vet ting som dette, er det enda lettere å finne hotellet som passer best.
  • Velg bort hotell med fasiliteter du likevel ikke kommer til å benytte deg av.
  • Mai og siste halvdel av august er tradisjonelt blant de rimeligste reiseperiodene.
  • For å få mer ut av feriedagene kan du dele opp ferien i to med en uke på to ulike hotell og/eller reisemål.