Verdens mest bærekraftige flyselskap - igjen.

Nok en gang topper KLM listen over verdens mest bærekraftige flyselskap. Nå ber selskapet om hjelp til å gjøre flyindustrien i sin helhet mer bærekraftig.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Nordmenn elsker å fly. Vi befinner oss i verdenstoppen hva gjelder innenlandsflyvninger, og flyr hele fire ganger så mye som svenskene. Dette gjør vi til tross for at vi vet hvor ødeleggende flyturene våre er for miljøet. Nå ønsker KLM Royal Dutch Airlines at alle, være seg flyselskaper, ferierende, jobbreisende eller partnere, går i seg selv og tenker over hvordan - og hvorfor - vi flyr.

Les mer om KLM sitt arbeid for å gjøre flyindustrien mer bærekraftig.

Det er ingen enkel oppgave å være et flyselskap som har bærekraft øverst på agendaen. Likevel har KLM helt siden de iverksatte sin klimaplan i 2008 innført en rekke tiltak for å gjøre luftfartsindustrien mer bærekraftig.

KLM gikk sammen med TU Delft for å gjøre luftfartsindustrien mer bærekraftig.
KLM gikk sammen med TU Delft for å gjøre luftfartsindustrien mer bærekraftig.

Hvis du virkelig må ut og fly bør du gjøre det på en ansvarlig måte. Det er stor forskjell på det å fly med et selskap som tar ansvaret sitt for klimaet på alvor - og et som ikke gjør det. Derfor bør du alltid sjekke de ulike flyselskapene før du bestiller billetten din, slik at du kan sørge for at fotavtrykket fra turen din blir minst mulig.

KLM er et av de selskapene som virkelig går hardt inn for å redusere sitt fotavtrykk. De var det første flyselskapet i verden til å bruke biodrivstoff i flyene sine, og i dag bruker selskapet 57 ganger så mye bærekraftig flydrivstoff som i 2011. Likevel er bruken av bærekraftig drivstoff langt lavere enn selskapet ønsker.

– Nå er vi involvert i etableringen av en biodrivstoff-fabrikk i Nederland, og vi ser på mulighetene for å gjøre det samme i Sverige. Vår kunnskapsbank om hvordan næringen kan bli mer bærekraftig er stor, men vi vet at også mange andre sitter på mye kunnskap. Skal vi få til denne overgangen raskere må vi våge å samarbeide, sier Paul Terstegge, direktør for KLM i Norden.

KLM etablerer biodrivstoff-fabrikk i Nederland, og ser på mulighetene for å gjøre det samme i andre land.
KLM etablerer biodrivstoff-fabrikk i Nederland, og ser på mulighetene for å gjøre det samme i andre land.

Anlegget blir Europas første bærekraftige drivstoffanlegg, og skal bygges i Nederland i samarbeid med SkyNRG. Bruken av bærekraftig flydrivstoff kan redusere flyets CO2-utslipp med hele 85%.

Les mer om hvordan du kan redusere klimaavtrykket ditt når du er ute og flyr.

Ofte må man ut og fly. For eksempel på jobbreise. Da er det godt å ha noen bærekraftige alternativer. Gjennom KLM sitt Corporate Biofuel Program, som ble lansert i 2012, kan selskaper kompensere for sine ansattes flyreiser ved å bidra økonomisk til økt bruk av biodrivstoff. I tillegg oppfordres KLM sine kunder til å pakke lett, og på den måten redusere flyets totalvekt.

Fly bærekraftig

I tillegg til å ta grep for å gjøre eget selskap og industrien for øvrig så klimavennlig som mulig, oppfordrer KLM kundene sine til å ta egne miljøgrep. De ber for eksempel kundene sine om å bruke alternativ transport der det lar seg gjøre, og gir alltid kundene mulighet til å betale en klimakompensasjon ved bestilling av flybilletter. Tiltaket, som har fått navnet “CO2ZERO”, gir deg muligheten til å kompensere for utslippet ditt ved å bidra til CO2OL Tropical Mix* - et initiativ i Panama som har sørget for at mer enn 7,5 millioner trær har blitt plantet.

Dersom du må fly er det flere ting selskapet anbefaler deg å gjøre. Først og fremst bør du sammenligne flyselskapene og deres klimamål. Det du kan se på er hvilke selskaper som resirkulerer, hvilke selskaper som serverer vegetarmat, og hvilke selskaper som har de mest miljøvennlige flyene.

Topper klimaliste

De siste 15 årene har KLM vært blant topp to selskaper på «Dow Jones’ Sustainability Index», en internasjonal liste over bærekraftige selskaper.

Paul Terstegge sier han er stolt over arbeidet selskapet har lagt ned for å nå bærekraftsmålene deres:

Utrolig stolt: Direktør for KLM i Norden, Paul Terstegge, sier han er veldig fornøyd med bærekraftsarbeidet selskapet foretar seg.
Utrolig stolt: Direktør for KLM i Norden, Paul Terstegge, sier han er veldig fornøyd med bærekraftsarbeidet selskapet foretar seg.

– Vi er utrolig stolte over å ha blitt kåret til verdens mest bærekraftige flyselskap. Plasseringen gjenspeiler vår konstante innsats for å skape en bærekraftig fremtid for luftfartsindustrien. Vi forsøker stadig å utfordre både oss selv og bransjen, og plasseringen er et resultat av flere betydningsfulle tiltak, sier han.

Les mer om hva flyindustrien kan gjøre for å bli mer bærekraftig.

Takket være deres gedigne satsing på bærekraft troner de nå på toppen av listen. Så om du virkelig må ut og fly, men ønsker å gjøre det på en bærekraftig måte, da bør du vurdere å fly med KLM.

*Established in 2003 by WWF, Gold Standard has set the benchmark for climate initiatives such as these. All Gold Standard projects have to contribute to at least two UN Sustainable Development Goals (SDGs), not only by having a positive impact on the climate, but also by benefitting local communities as much as possible. The reforestation project in Panama contributes to the following Sustainable Development of the United Nations: Work and Economic Growth (8), Responsible Consumption (12), Climate Action (13) and Life on Land (15).