Else-Lill Grønli leder kundeserviceavdelingen i Landkreditt bank.
Else-Lill Grønli leder kundeserviceavdelingen i Landkreditt bank.

Det er gjort på få minutter - og du kan tjene tusener på kontobytte

Over 500.000 nordmenn har minst en halv million kroner stående på bankkonto, viser tall fra Statistisk sentralbyrå, men ikke alle tjener like godt på pengene. Ved å bytte sparekonto kan mange tjene noen tusenlapper.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Det snakkes mye om viktigheten av å skaffe seg best mulig lånerente, men det er også penger å tjene på å sørge for god rente på bankinnskuddene dine.

For når sjekket du sist hvilken rente du faktisk har på sparepengene dine?

Enkelt og lønnsomt

Å flytte pengene til en bedre sparekonto er gjort med noen få tastetrykk. Men til tross for at det kan være tusenlapper å tjene på få minutters innsats, holder nordmenn trofast ut med banken sin, ifølge Forbrukerrådet.

I 2015 valgte kun en av ti å flytte sparepengene sine, til tross for at det ville være penger å spare på å bytte.

Else-Lill Grønli, leder for kundeserviceavdelingen i Landkreditt Bank, understreker at det er enkelt å bytte sparekonto, og at det ikke er noe i veien for å ha sparepengene dine i én bank og brukskontoen i en annen.

Else Lill Grønli mener nordmenn bør sjekke hvilken sparerente de faktisk har. - Det er raskt og enkelt å bli kunde og åpne konto i en bank som tilbyr bedre sparerente så lenge man allerede har BankID, sier lederen for kundeserviceavdelingen.

— Hvis du har kundeforhold i én bank og ønsker å åpne en sparekonto i en annen bank, er det gjort på få minutter dersom du allerede har BankID. Da går du inn på nettsiden til banken du vil spare i, blir kunde og åpner konto ved hjelp av BankID. Alt kan gjøres selvbetjent. Siste steg er å flytte sparepengene til den nye sparekontoen, sier Grønli.

Velg riktig konto

— Når du skal velge sparekonto, er det viktig at du tenker på når du skal bruke pengene dine og hvor tilgjengelige de må være og om det er begrensinger eller bindinger tilknyttet den kontoen, sier hun.

I tillegg opplyser hun om at finnes det kontoer med litt høyere rente, men som blant annet ikke har fritt antall uttak. Hos Landkreditt Bank kan kundene velge mellom en vanlig sparekonto og en kapitalkonto. Sistnevnte er det uttaksbegrensinger på.

— For de pengene du ønsker å disponere helt fritt, lønner det seg å velge en sparekonto. De innskuddene det er lenger til du skal bruke og som du ønsker å gjøre mindre tilgjengelige for bruk til fristelser som dukker opp, er kapitalkonto med begrenset antall gebyrfrie uttak i året, en god løsning, sier Grønli.

Om man vil bytte hele kundeforholdet sitt, er det en litt større prosess enn å bli kunde med BankID og opprette ønsket konto, og ikke nødvendig for å få en bedre sparerente.

Vil du vite mer om sparemulighetene til Landkreditt Bank? Finn ut mer om sparemulighetene her!

Alle bør ha en sparekonto

— På forsidene av avisene leser man gjerne at fond er den beste spareformen nå som rentenivået er så lavt, men fondssparingen skal ikke erstatte bankinnskuddene dine. Det ene utelukker ikke det andre, sier Grønli.

Hun mener alle bør ha en sparekonto, også barn.

Landkreditt Bank tilbyr også vekstkonto og barnesparing til sine kunder og har i alle år hatt konkurransedyktige innskuddsprodukter. Sparekontoen gir for tiden 1,20 prosent rente når saldoen er 100.000 kroner eller mer, og på kapitalkonto får du 1,75 prosent rente fra 500.000 kroner

Grønli har flere tips til hvordan «får råd til» å spare litt ekstra på kontoen hver måned.

— Det enkleste er å bli bevisst vanene sine. Mange av oss kjøper for eksempel en kaffe hver dag. En latte er fort en femtilapp og kjøper du en latte fem ganger i uken blir det en tusenlapp i måneden. Da kan man for eksempel kjøpe noen kaffekopper mindre og heller sette de pengene inn på en sparekonto, sier Grønli.

Det kan lønne seg å ha en plan.

— Vær systematisk en måned eller to. Skriv ned alle faste utgifter du har, og vær systematisk med forbruk. I løpet av en til to måneder har du grei oversikt over hva du bruker pengene dine på, sier Grønli.

Sett opp en egen konto for regninger

Hun anbefaler også å opprette en egen regningskonto slik at det er enkelt å holde oversikt over hva som går ut fra kontoen, og hvor mye du faktisk har til disposisjon på brukskontoen din.

— Det er jo ikke sånn at man skal slutte å kose seg, men det handler om å være mer bevisst på eget forbruk, sier Grønli.

Et annet sparetips i hverdagen er å sette av litt penger – hver gang du bruker dem.

SmartSpar er Landkreditts løsning for småsparing i hverdagen. Hver gang du bruker kortet, settes enten et fast beløp inn på en sparekonto, eller summene rundes opp til nærmeste tier eller mer.

Gå til kampanjesiden