Her jubler Mats (6) for ny mattepokal

Familien Tangvold Lundeby fra Asker har prøvd forskjellige læringsapper for sønnen Mats (6). Den heldigitale mattelæreren «Albert» er favoritten.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Dette er ikke bare spill, men faktiske mattestykker, presentert på en morsom og forståelig måte. Mats tenker ikke noe over det, han synes det bare er gøy å klare ting, sier pappa Fredrik Tangvold Lundeby.

Matteappen «Albert» er spesiallaget for at barn skal trives med tall. Du legger inn alderen på barna dine, og oppgavene blir tilrettelagt deretter.

– Vår visjon er at «Albert» skal være verdens beste, digitale mattelærer, forteller Salman Eskandari, en av gründerne bak den svenske mattesuksessen. «Albert» er nemlig utviklet av erfarne pedagoger, lærere og forskere, med mål om å lære barn matte på en smart, morsom og pedagogisk måte.

– På grunn av pandemien ser vi at behovet for mattehjelp er stort. Vi tilbyr derfor «Albert» gratis til alle nye medlemmer, sier markedsansvarlig i «Albert», Nicolas Rivetto.

HER KAN DU LASTE NED «ALBERT» TIL DITT BARN - HELT GRATIS

Smart funksjon når man ikke kan lese

Mats går siste året i barnehagen og ser frem til å begynne på skolen til høsten. Foreldrene medgir at han bruker mer tid på iPaden nå enn før pandemien. Derfor synes de det er bra at han også kan lære litt av det, ikke bare spille.

– Vi har ingen mål om at han skal kunne alt mulig før han begynner på skolen, da vil han bare kjede seg i førsteklasse. Men så lenge han synes det er gøy, er det jo flott at han blir kjent med tallene og liker det, sier mamma Heidi.

Mats liker spesielt én ting etter å ha fullført nye oppgaver på «Albert».

ENKELT Å FORSTÅ: «Albert» er utviklet av lærere og pedagoger og er veldig intuitiv, selv for de yngste barna.
– Det er så gøy med «Albert» at jeg får alltid pokaler!

Mats kan ikke lese ennå, men «Albert» har løst dette med stemmestyring. Du trykker bare på et lydikon, og oppgaven blir lest høyt for deg.

– Han synes det er aller morsomst når vi sitter sammen med ham, for da kan vi forklare litt underveis. Når han spiller alene, hjelper det godt med stemmestyring, sier Heidi.

– Mats kan noen bokstaver, men ikke sette sammen ord. Foreløpig virker det som han synes tall er morsommere, sier Fredrik.

HER KAN DU LASTE NED «ALBERT» HELT GRATIS
PROGRESJON: Det er ikke mange uker siden Mats startet med 1+1. Nå er regnestykkene langt vanskeligere, og seksåringen synes det er stas å få nye digitale pokaler.

Naturlig læring

Heidi og Fredrik forteller at da sønnen først begynte å bruke «Albert», var det 1 + 1 og telling på fingrene som gjaldt. Nå får han mye vanskeligere regnestykker, og de fleste løser han i hodet.

– Han har lært mye av «Albert». Det er en veldig naturlig progresjon i appen, sier Fredrik.

Foreldrene ser fordelen ved at han Mats har god forståelse av tall for skolestart, men synes det er viktig at det føles mer som lek enn alvor. Seksåringen selv er enig.

– Jeg liker pluss og minus best! Det er gøy at jeg kan matte før jeg begynner på skolen, sier han fornøyd.

Appen er beregnet for barn helt ned til tre år, men foreløpig har Isak (3) bare sett på at storebror bruker «Albert».

– Vi har laget en bruker til Isak også, men han har ikke prøvd den ennå. Det er sikkert best at han lærer å snakke ordentlig før han begynner å regne, smiler foreldrene.

«ALBERT» ER NÅ GRATIS FOR ALLE BARN MELLOM 3-9 ÅR. LAG EN KONTO HER!