God rådgivning ga resultater

Mange boligselgere utsetter meglervalget til etter at de har kjøpt ny bolig. Eiendomsmeglerne i PrivatMegleren ser tydelig forskjellen mellom et grundig planlagt boligsalg og det som skjer i hastverk.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Synnøve Karlsbakk, eiendomsmegler i PrivatMegleren fikk nylig nok et bevis på dette. Toppleiligheten i Bjerregårds gate 2 skulle endelig legges ut for salg etter nærmere et år med planlegging. 

Sameiet hadde gjennom mange år ønsket å bygge om det store tørkeloftet til en leilighet for å finansiere oppussing av bygget. Når valg av kvalitetene i leiligheten skulle tas, tok Karlsbakk initiativ til å bistå med hele prosessen. 

GOD RÅDGIVER: Eiendomsmegler Synnøve Karlsbakk anbefaler boligselgere å starte planleggingen av boligsalget tidlig.
GOD RÅDGIVER: Eiendomsmegler Synnøve Karlsbakk anbefaler boligselgere å starte planleggingen av boligsalget tidlig.

– Over tid har jeg fått erfaring med å planlegge klargjøring til salg og materialvalg i boliger opp mot ulike kjøpergrupper og deres preferanser, sier Karlsbakk, og legger til:

– Når boligens kvaliteter står i stil med kjøpergruppens preferanser, får man erfaringsmessig maksimal betalingsvillighet fra potensielle interessenter.

Solgt over prisantydning

I Bjerregårds gate 2 planla Karlsbakk fargevalg, plukket ut parkett og planla kjøkkeninnredningen i samarbeid med kjøkkenleverandør. Fliser, baderomsinnredning og ny trapp måtte også samsvare med resten av leiligheten.

Resultatet av denne omfattende oppussingen var en godt besøkt visning med 16 interessenter, og en budrunde med fire budgivere. Dette endte med en salgspris på 7.725.000 kroner, hele 935.000 kroner over prisantydning som var på 6.790.000 kroner. Kvadratmeterprisen ble beregnet til 96.563 kroner.

– Det var fantastisk gøy å oppnå et så godt resultat for selgerne. Spesielt gøy er det når dette er et prosjekt jeg har vært så involvert i. Det er stor forskjell fra første gang jeg var i leiligheten og alt var et åpent tørkeloft, til leiligheten var visningsklar og ferdig stylet.

– Dette er ikke første gang jeg har vært så heldig å bistå kunder fra tidlig fase i salgsprosessen, og jeg håper at flere kunder vil se verdien av denne rådgivningen. Jeg har bistått med alt fra fargevalg til rådgivning i hele bygg som må rehabiliteres. 

Finne en rød tråd

Karlsbakk påpeker viktigheten av å finne en rød tråd når man skal gjøre oppgraderinger av en bolig før salg. 

– Kunder spør meg ofte hva som bør gjøres før salg, og svaret er nesten aldri det samme. Det kommer helt an på boligens karakter og utgangspunkt. I dialog med kunden kommer vi frem til hva som er hensiktsmessig å gjøre før et salg. 

– Som oftest lønner det seg ikke å gjøre store oppgraderinger, som kjøkken og bad. Det handler mer om å finne en gjennomgående stil og være tro til den. Mye kan ofte gjøres med enkle grep som maling, små oppgraderinger og interiør, legger hun til.

Karlsbakk sin erfaring er at kjøpere ofte har høy betalingsvilje for boliger som er helt innflyttingsklare.

– En innflytningsklar bolig får man som oftest godt betalt for, i motsetning til en bolig hvor ting er gjort halvveis. Det betyr at dersom det bare er én eller få ting som gjør at boligen ikke vil fremstå innflytningsklar for potensielle kjøpere, kan det i enkelte tilfeller lønne seg å gjøre disse utbedringene. 

Gode rådgivere

Karlsbakk påpeker at eiendomsmeglerne i PrivatMegleren er gode på å gi råd, både når det gjelder mindre og større oppgraderinger.

Å få megler tidlig inn i prosessen kan utgjøre en stor forskjell. Bjerregårds gate 2 er et godt eksempel på hvor avgjørende det kan være med en dyktig og engasjert megler som kan hjelpe selgerne med alt fra oppussing til visning og budrunde.

– Gi deg selv tid til å gjøre utbedringer. Ikke vent til du har kjøpt ny bolig, men få inn en megler til å se på egen bolig og komme med råd på hvordan boligen bør presenteres. Da er man allerede godt forberedt til egen bolig skal ut for salg, avslutter Karlsbakk.