Fra venstre: Kristiansanderne Eric Nicolay Skonhoft Jensen, Sebastian Schultz Hansen og Preben Egeli utenfor Aquarama.
Fra venstre: Kristiansanderne Eric Nicolay Skonhoft Jensen, Sebastian Schultz Hansen og Preben Egeli utenfor Aquarama.

Disse vinnerskallene vil bli blant Norges beste

Selv om KRS Topphåndball er nyopprykkede «underdogs» i eliteserien, er det store ambisjoner i den unge klubben. Bli kjent med noen av de lokale vinnerskallene i klubben!

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Som «underdogs» føles hver seier ekstra godt i denne sesongen, sier bakspiller Øyvind Frigstad fra KRS Topphåndball med et stort smil.

Håndballbyen-Kristiansand har virkelig gjort seg bemerket de siste årene:

I tillegg til at Vipers-jentene har hentet flere pokaler hjem til sør, har også KRS Topphåndball gjort seg synlige ved å sikre seg plass i eliteserien for menn i 2021.

Med andre ord er det stor optimisme i lufta når det kommer til håndball i byen.

Fra venstre: Josh Larry Gabula Korsvik, Øyvind Frigstad, Mathias Mykjåland Risøy, Sebastian Schultz Hansen, og Preben Egeli

KRS Topphåndball er nå tilbake i eliteserien etter 16 år i 1. og 2. divisjon, hovedsakelig under navnet KIF Håndball. KRS Topphåndball ble etablert som et allianseidrettslag mellom KIF, Randesund og AK 28 tidlig i 2019.

I teamet finner vi blant andre salgs og markedssjef Peder Langfeldt – som var med å bygge opp Vipers, først som hovedtrener fra 2006–2011 og deretter som sportssjef i 2011–2018.

Hovedtrener Torbjørn Evjen har tidligere sørget for bronse i eliteserien for Bodø HK og bidro senere til at samme lag tok NM-Gull.

Med andre ord er det bred kompetanse og årevis med erfaring som ligger i bunnen når KRS Topphåndball nå skal bygges opp – stein for stein – i årene fremover.

Men klubben er allerede godt på vei til målet: Å bli et etablert lag i den øverste divisjonen.

En sammensveisa gjeng

Øyvind Frigstad (i midten) på Bystranda. Her fotografert sammen med Preben Egeli (til venstre bak) og Sebastian Schultz Hansen (til høyre bak).

I spillerstallen til KRS Topphåndball finner man flere lokale ildsjeler som kjemper for det samme målet som apparatet rundt.

En stor andel av spillerstallen består av lokale «Kristiansand-gutter», som har kjent hverandre siden toppidrettslinjen på videregående og fra tiden i juniorhåndball.

En av dem er høyre-bakspiller Øyvind Frigstad, som beskriver både teamet og spillerstallen som en inkluderende og støttende gjeng med et felles mål.

– Vi er uten tvil en sammensveiset gjeng! Mange av guttene har kjent hverandre store deler av livet. Vi har vært sosiale på fritiden og det merkes nok på banen. Vi ofrer nok mer for hverandre enn det andre gjør, forteller Frigstad og legger til:

KRS Topphåndball under en av treningene i hallen ved Aquarama.

– Vi er en god miks av sultne, unge spillere og eldre, rutinerte spillere. Både lokale og spillere fra andre byer. Men vi har en ting til felles: Alle ønsker å vinne medaljer! Og det første målet er å vinne medalje i Norge. Det skal vi trene hardt for fremover. Men før vi snakker om medaljer må vi etablere oss, påpeker Frigstad.

– Samholdet skaper vinnerkultur

Sebastian Schultz Hansen på Aquarama.

Kristiansanderen Sebastian Schultz Hansen, som er med i sin trettende sesong som bakspiller, forteller at ambisjonen til klubben er å bli en topp-fem-klubb i eliteserien i løpet av 2022 eller 2023.

– Det gode samholdet i gjengen skaper en vinnerkultur! Vi har flere vinnerskaller på laget og spillere med x-faktor som virkelig kan avgjøre når det teller, sier Schultz Hansen.

Sebastian Schultz Hansen i aksjon på trening.

Se hele spillerstallen til KRS Topphåndball her!

Underdogs i eliteserien

Kristiansand-kameratene Eirik Köpp (til venstre) og Kristian Gyberg.

Lund-spilleren Eirik Köpp, som er kaptein og bakspiller på KRS Topphåndball, forteller at det var en fantastisk opplevelse å rykke opp fra andre divisjon til eliteserien i 2021.

– Det er klart det påvirket energien i laget. Det er veldig store forskjeller i divisjonene i håndball – større forskjeller enn fotball, mener han.

– Hva er målet fremover, kaptein?

– Det er å etablere oss i eliteserien – som et lag du kan regne med fremover, sier kapteinen med et selvsikkert blikk.

Viktige støttespillere

KRS Topphåndball rykket opp til eliteserien i år.

Kristiansands eiendomsaktør Mosvold & Co er stolt hovedsponsor av KRS Topphåndball. Hovedaksjonær Kurt Mosvold sier han har troen på at håndballbyen Kristiansand også kan gjøre det stort på herresiden – takket være satsingen til KRS Topphåndball.

– Vi har en sterk tro på at KRS Topphåndball kan bli et godt etablert lag på øverste nivå, gjennom hardt arbeid i alle led. Og nettopp dette har vi lyst å bidra til, forteller Mosvold.

Spareskillingsbanken er også sponsor til KRS Topphåndball. Administrerende banksjef Kenneth Engedal har også troen på suksesshistorie.

– Vi har i mange år hatt Vipers som det store flaggskipet på kvinnesiden. Vipers har bidratt til å løfte interessen og rekrutteringen på kvinnesiden. Vi håper og tror at KRS Topphåndball vil ha den samme effekten for herrehåndballen i Kristiansand, sier Engedal.

Trykk her for å se når KRS Topphåndball spiller sin neste kamp