Drømmekjøkken: - Kjøkkenet ble nøyaktig som vi forestilte oss. Vi har virkelig fått gjenskapt vår kjøkkendrøm, sier Mona Ersdal.

Drømmekjøkken: - Kjøkkenet ble nøyaktig som vi forestilte oss. Vi har virkelig fått gjenskapt vår kjøkkendrøm, sier Mona Ersdal. Mona Ersdal

Slik fikk Mona gjenskapt sitt unike drømmekjøkken

I en av Sørlandets best bevarte trehusbebyggelser, har Mona Ersdal skapt et lite stykke kjøkkenmagi. Sjekk forvandlingen.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Bak en blå dør, i trange brosteinsgater langs små hvitmalte trehus, har Mona og Jostein Ersdal bygget et kjøkken til ære for hverdagsgleden. Knallgule vegger, ildrøde gardiner og et brunt vegg-til-vegg- teppe var utgangspunktet da de overtok den sjarmerende boligen i turistmagneten Hollenderbyen i Flekkefjord for et år siden. Forvandlingen er formidabel.

– Gamle hus er spennende og gir rom for fantastiske resultater. Kjøkkenet er det viktigste rommet i hverdagen, og her har vi valgt å kombinere det lune og røffe, forteller Mona Ersdal, som har viet det siste året til oppussing.

Annerledes kjøkkenvalg: - Jeg følger ikke stiler, men er opptatt av at vi skal trives i kjøkkenet. Det har blitt et svært personlig rom, sier Mona Ersdal fornøyd. Mona Ersdal

Lekne kontraster

– Jeg er ikke opptatt av stiler, men har fokus på at det skal være et kjøkken vi trives i. Det har blitt et svært personlig kjøkken som markerer vår måte å leve på. Jeg er utrolig fornøyd, sier Ersdal.

35.000 interiørfrelste har fulgt Monas kjøkkenreise på Instagram (sjekk ut hennes profil @behindabuedoor). Hun har gått for et moderne kjøkken med klassiske detaljer. Hvitmalte profilerte fronter mot en speilblank benkeplate i sort granitt. Ersdal kombinerer tradisjon med et industrielt preg. Ekteparet har, bokstavelig talt, bevart sjelen i veggene. En laftet tømmervegg med røtter i Flekkefjords handelshistorie gir varme til de rene linjene i sort og hvitt.

– Blandingen av gammelt og nytt gir rommet en lun atmosfære. Jeg var fast bestemt på granittplate fra start. Det gir en fin luksusfølelse og er samtidig enkelt å vedlikeholde, sier Ersdal.

Hverdagsglede i 88 år

Trivsel og atmosfære gjør kjøkkenet til et godt sted å være. Mona Ersdal har valgt kjøkken med omhu.

– Det er vi som skal bo her og kjøkkenet må fungere for oss. Jeg synes Drømmekjøkkenet Stavanger er utrolig flinke til å gjenskape våre drømmer, og legger til rette for at kjøkkenet skal bli akkurat som vi vil, sier Ersdal.

Etter å ha besøkt flere leverandører uten å finne det rette, måtte Mona frem med mobilen.

– Jeg måtte rett og slett Google kjøkkenleverandører i området, og kom over nettsiden til Drømmekjøkkenet. Vi tok turen inn, og der sto en tro kopi av kjøkkenet jeg så for meg. Da ble valget lett, sier hun og ler.

Hun gikk for nordisk håndverk fra en av Sveriges største kjøkkenleverandører. Drømmekjøkkenet har produsert hverdagsglede i over 80 år.

– Svenskene er veldig kontinentale og ligger langt framme i utviklingen. Drømmekjøkkenet er derfor innovative og har til enhver tid de siste funksjonene på markedet, sier kjøkkenkonsulent Siv Therese Revheim og viser frem det siste innen skuffesystemer; Legrabox.

Hun jobbet tett med Ersdal om å skape et brukervennlig kjøkken i Hollenderbyen. Spesialskrog med store funksjonelle skuffer og uttrekkbar innredning i høyskap med mye lagringsplass. Kjøkkenøya med arbeidsbenk sørger for sosiale stunder rundt grytene.

– Vi er utrolig fornøyd. Kjøkkenet ble nøyaktig som vi hadde tegnet og ønsket oss. Det er virkelig verd investeringen, mener Mona Ersdal.

Skreddersydde løsninger

Hun hadde plan og budsjett klar da hun kom for en behovsanalyse hos Drømmekjøkkenet Stavanger. Ersdal har hele tiden hatt fokus på at rommet skal fungere i hverdagen.

– Vi har planlagt kjøkkenet ut fra kokesoner. Alt skal være tilgjengelig, så du ikke må flytte deg mens du lager mat. Vi har tenkt nøye gjennom løsninger som gjør hverdagslivet lettere, sier hun.

– Rommet er bare 16 kvadratmeter. Vi hadde ikke mye boltreplass, og da er det viktig at alt er tilrettelagt og utnyttet på en god måte. Nå har hver krok en funksjon, forklarer hun.

Ersdal har blant annet fått et spesialdesignet hjørneskap produsert ved Drømmekjøkkenets egen fabrikk i Sverige.

– Det var viktig for meg å utnytte plassen godt, så vi fikk et eget skap laget til hjørnet. Jeg ville også ha en spesialfront til kombiskap, som Drømmekjøkkenet spesiallaget til oss. Jeg synes det er fantastisk å kunne få akkurat det vi vil ha levert på døren, sier hun.

– Vi liker å overlate fantasien og drømmene til kunden, så sørger vi for at det blir som de ser for seg, sier kjøkkenkonsulent Siv Therese Revheim, og legger til: – Vi har et stort utvalg av bredder, høyder og ikke minst innredning. Det gjør at vi har stor løsningsfrihet. I dette tilfellet ville Mona ha en annen løsning på skapet. Det ordnet vi selvfølgelig.

Personlig uttrykk

Mona Ersdal har kombinert de rolige kjøkkenlinjene med et blikkfang på gulvet. Marokkanske fliser tar opp tråden fra innredningen og skaper liv i husets hjerte.

– Jeg liker å være annerledes, og synes kjøkkenet har blitt veldig personlig. Vi har virkelig lagt sjelen i det, sier hun.

Følg henne på Instagram @behindabluedoor