Netflix-advarselen mange nordmenn har gruet seg til er her

Skal slå hardere ned på «region-sniking».

Bruker du en proxy- eller VPN-tjeneste? Da ser du nok denne beskjeden snart.

Netflix' korstog mot VPN— og proxy-brukere (altså brukere som bruker andre regioners Netflix) fortsetter, og ser nå ut til å nådd Norge.

I løpet av de siste dagene harflere brukere rapportert til Tek.no at de har fått opp advarsler på skjermen da de prøvde å se på amerikansk Netflix-innhold ved hjelp av proxytjenester. Vi fikk opp følgende melding på skjermen da vi endret DNS-innstillingene på en PlayStation 4 ved hjelp av tjenesten Unblock.us:

«Det virker som du bruker en unblocker eller proxy. Slå av disse tjenestene og prøv på nytt. For mer hjelp, gå til Netflix.com/proxy»

Fungerer fortsatt

Til tross for at Netflix detekterer at en proxy er i bruk, og advarer mot bruken av den, blir ikke innholdet sperret. Etter feilmeldingen dukker opp kan norske brukere bare trykke den vekk, og fortsette å surfe blant det amerikanske innholdet.

Det kan godt tenkes at dette er en feil, men det kan også være en advarsel fra Netflix.

På spørsmål om hva som er fakta, opplyser Netflix til Tek.no via sitt norske pressebyrå at de ikkevil si noe annet om dette temaet, utover det de allerede har sagt på deres bloggpostog kvartalsrapport(pdf).

Les også

Hver tredje ungdom bruker ulovlige strømmetjenester

Skal slå hardere ned på «region-sniking»

Den 15. januar i år kunngjorde Netflix at deville gå hardere til verks for å stoppe brukerefra å bruke proxy— og VPN-tjenester for å forbi gå regionsperrene deres. Mange brukere gjør dette for å få tilgang til filmer og serier som ikke er tilgjengelig i deres egen region.

Tek.no skrev til og med en guide for hvordan du kunnefå tilgang til amerikansk Netflix på noen minutter.

Allerede en uke etter den offisielleadvarselen kom, rapporterte Uflix, en typisk avblokkeringstjeneste, at deres australske brukere haddeblittutestengt fra det amerikanske Netflix-innholdet. Det tok imidlertid ikke lang tid før de fant en vei rundt den nye sperren.

Har du fått opp proxy-beskjeden på Netflix?Tips oss på e-post!

Det er fullt lovlig å endre DNS:

Slik unngår du sperrene flere norske internettleverandører har blitt pålagt å sette opp

Les også

Dette Netflix-trikset bør alle kunne 

Les også

Netflix skal låse seerne til sine egne regioner

Og noe helt annet: