Årets teknologitrender 2021

Teknologimagasinet: Rullbare mobiler, Hyundais nye Tesla-utfordrer og TV-ene som tar bildekvaliteten til et nytt nivå.

I årets første sending av Teknologimagasinet tar Aftenposten-journalist Per Kristian Bjørkeng og kollega Geir Amundsen en titt i glasskulen.

Per Kristian synes mobiler er blitt mindre spennende, nå som kvaliteten er blitt så god og forskjellene så små. Hva blir det neste store etter smartmobilen? Er Facebook på sporet med sine smarte briller som snart lanseres?

Geir lurer på om nye formfaktorer som LGs rullbare mobil er det som skal til for å blåse nytt liv i smartmobilene.

Elbiler må selvfølgelig med når teknologiåret 2021 diskuteres. Av mange nye elbiler på vei har Per Kristian blinket seg ut Hyundai Ioniq 5.

Den skal lade fra 20 til 80 prosent på bare 15 minutter ved hjelp av et 800 volts batterisystem. Per Kristian forklarer hvorfor han tror Hyundai kan utfordre Tesla.

Geir lurer på hva det vil gjøre med ladekøene på de få 800 volt ladestasjonene som finnes i Norge. Selv har han kjørt nye Mustang Mach-E siden sist. Har Ford funnet den elektriske vinneroppskriften? Og hva med Sonys Vision S, har den japanske teknologikjempen planer om å bli bilprodusent?

I sendingen får Per Kristian forklart forskjellen på TV-er med mini-LED og mikro-LED, og hva det betyr for bildekvaliteten.

Er film fortsatt best på kino, eller er dette året hvor lansering av filmer på kino og strømmetjenester på samme dag får sitt gjennombrudd?

Les også

Ny elbil i 2021? Sjekk ekspertenes beste tips før du signerer kontrakten.

Gå ikke glipp av forrige episode av Teknologimagasinet. Her ser vi nærmere på smarthøyttalere: