Digital

Samsung bekrefter batteri og produksjon som årsak

Samsung bekrefter at problemene med Galaxy Note 7-modellen er grunnet batteritypen og produksjonsprosessen. Flere forbrukere har opplevd at telefonens batteri ble overopphetet og tok fyr.

Årsakene til feilen ved Samsung Galaxy Note 7 skyldes batterimodellen og produksjonsprosessen, melder selskapet. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Ahn Young-joon / TT / NTB Scanpix

 • Ntb

700 forskere og ingeniører har testet over 200.000 telefoner og mer enn 30.000 batterier for å komme til bunns i hva som forårsaket feilen.

Om lag 1,000 forskjellige deler fra 450 forskjellige leverandører må til for å lage Galaxy Note 7. Samsung har ikke gått ut med hvem batterileverandøren er.

– Vi tar ansvar for ikke å ha klart å identifisere og bekrefte problemene som oppsto på grunn av batterimodellen og produksjonsprosessen, sier Samsung.

Les også

Samsung sender kunder brannsikre returpakker

Stoppet produksjonen

Kunngjøringen fra selskapet kom mandag etter at Samsung i fjor opplevde det nyhetsbyrået omtaler som en av de største produktfiaskoene noensinne.

Verdens største produsent av smarttelefoner tilbakekalte 2,5 millioner Note 7-telefoner i september i fjor, og i oktober stoppet selskapet all produksjon av modellen.

– Uansett hvilke deler vi bruker så ligger det overordnede ansvaret hos oss fordi vi ikke har forsikret oss om sikkerhet og kvalitet. Så langt synes ikke jeg det er riktig å skulle gå til sak mot noen, fortsetter Koh.

 1. Les også

  Her er Samsungs nye super-TV-er

 2. Les også

  På denne skolen har ikke elevene lov å bruke mobiltelefon i skoletiden

 3. Les også

  Ny Samsung-telefon tok fyr på fly

Les mer om

 1. Samsung
 2. Mobiltelefoni
 3. Teknologimagasinet

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Samsung bekrefter batteri og produksjon som årsak

 2. DIGITAL

  Mobile World Congress: Dette er vårens viktigste mobilnyheter

 3. DIGITAL

  Den beste kameramobilen

 4. ØKONOMI

  Rekordresultat for Samsung

 5. ØKONOMI

  Kina er i ferd med å forandre verden. Her er redskapet de bruker.

 6. ØKONOMI

  Apple betaler 4,6 milliarder i forlik om trege telefoner