Digital

DAB-feil reparert – nettet oppe igjen

Fiberkabelbrudd førte til problemer med DAB-nettet i store deler av landet onsdag kveld. Norkring opplyser at feilen er rettet og at nettet er oppe igjen.

En uke etter at Nordland fylke gikk over til DAB-radio, melder politiet om problemer med den nye teknologien. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

 • Ntb

– På grunn av fiberbrudd i en kabel i Oppland fylke er vi uten DAB-dekning, opplyste politiet i Salten på Twitter onsdag kveld.

– Jeg kan bekrefte at det er et fiberbrudd i Oslo-området og et i Oppland. I Oppland går det utover bredbånd og mobil, mens det er problemer med DAB-nettet over hele landet, sier assisterende direktør Elisabeth Aarsæther i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet til VG. Bruddet skyldtes «menneskelig svikt knyttet til gravearbeid», opplyser Norkring i en pressemelding.

Les også

Slik slipper du å kjøpe DAB-radio

Feilen rettet

Litt før midnatt onsdag opplyser Norkring til avisen at feilen er rettet og at nettet er oppe igjen i de berørte delene.

– Feilen gjelder kun små stasjoner som er fordelt rundt omkring i landet, bortsett fra Oslo og Akershus. Det er kun fem prosent av befolkningen som rammes av dette, understreker pressekontakt Ingrid Dietrichson i Norkring.

Norkring-direktør Torbjørn Ø. Teigen sier hendelsen er sterkt beklagelig og sier selskapet vil ha en grundig gjennomgang for å prøve å hindre at lignende situasjoner oppstår igjen.

 1. Les også

  1000 DAB-klager på to uker

Les mer om

 1. DAB
 2. Bredbånd
 3. Radio

Relevante artikler

 1. KULTUR

  DAB-feil reparert – nettet oppe igjen

 2. DIGITAL

  Kulturministeren med oppvask etter DAB-brudd

 3. KULTUR

  Kulturministeren med oppvask etter DAB-brudd

 4. DIGITAL

  IKT-Norge ber Regjeringen lage DAB-app for å sjekke dekningen

 5. KULTUR

  To selskaper kontrollerer nasjonal reklameradio til 2032

 6. NORGE

  De fleste husstandene har fått tilbake strømmen