DAB-feil reparert – nettet oppe igjen

Fiberkabelbrudd førte til problemer med DAB-nettet i store deler av landet onsdag kveld. Norkring opplyser at feilen er rettet og at nettet er oppe igjen.

En uke etter at Nordland fylke gikk over til DAB-radio, melder politiet om problemer med den nye teknologien. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– På grunn av fiberbrudd i en kabel i Oppland fylke er vi uten DAB-dekning, opplyste politiet i Salten på Twitter onsdag kveld.

– Jeg kan bekrefte at det er et fiberbrudd i Oslo-området og et i Oppland. I Oppland går det utover bredbånd og mobil, mens det er problemer med DAB-nettet over hele landet, sier assisterende direktør Elisabeth Aarsæther i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet til VG. Bruddet skyldtes «menneskelig svikt knyttet til gravearbeid», opplyser Norkring i en pressemelding.

Les også

Slik slipper du å kjøpe DAB-radio

Feilen rettet

Litt før midnatt onsdag opplyser Norkring til avisen at feilen er rettet og at nettet er oppe igjen i de berørte delene.

– Feilen gjelder kun små stasjoner som er fordelt rundt omkring i landet, bortsett fra Oslo og Akershus. Det er kun fem prosent av befolkningen som rammes av dette, understreker pressekontakt Ingrid Dietrichson i Norkring.

Norkring-direktør Torbjørn Ø. Teigen sier hendelsen er sterkt beklagelig og sier selskapet vil ha en grundig gjennomgang for å prøve å hindre at lignende situasjoner oppstår igjen.