Én strømmetjeneste knuser konkurrentene sønder og sammen

Hvis du vil ha størst utvalg er det bare ett riktig valg, men filmutvalget er magert hos de fleste.

i sjekker hvilke strømmetjenester som er best på film og TV-serier.

Hvilken strømmetjeneste er din favoritt? Svar i poll nederst i saken!

Nå er det høysesong for å benke seg foran TV-en, og vi nordmenn tyr stadig oftere til strømmetjenester når vi vil se filmer og TV-serier.

Tek.no har sett nærmere på utvalget hos de ulike aktørene, og om disse har forbedret seg siden fjorårets store test der Netflix gikk seierende ut. Det til tross for at den amerikanske tjenesten kun hadde et fåtall av de seriene og filmene vi var på jakt etter.

De seks strømmetjenesteneNetflix, HBO Nordic,TV 2 Sumo, NRK, C More og Viaplay kan alle servere deg innhold på flere plattformer.

De har tilnærmet samme bildekvalitet og prisen varierer heller ikke så mye, med unntak av innhold fra NRK som er gratis.

Men det er spesielt ett viktig punkt som skiller dem fra hverandre, og det er innholdet de tilbyr.

Da vi testet innholdet i 2014 ble vilite imponerteover utvalget, og resultatet bar preg av at innholdet til strømmetjenestene hverken var spesielt tilgjengelig, mangfoldig eller avdet aller nyeste kaliberet.

Egne lister

I år har vi valgt å lage to store lister i stedet for flere små: Én for serier og én for filmer.

Utvalget er basert på topplister og rangeringerhos nettsideneIMDb,Rotten TomatosogMetacritic–samt en diskusjon innad i Tek-redaksjonen.

TV-SERIER: Her er lite utvalg av TV-seriene vi har sjekket. FOTO: Tek.no.

Hos hele tre av totalt seks undersøkte strømmetjenester fant vi ingen av filmtitlene vi søkte opp fra vår liste over aktuelle filmer.

Videre er det kun Netflix og HBO Nordic som kan sies å ha et akseptabelt antall TV-serier blant testens seks kandidater.

Vi har kåret den strømmeaktøren med henholdsvis det beste utvalget av filmer, og det beste utvalget av TV-serier. Seierherren heter i begge tilfellene Netflix.

Nå vi slår sammen de to listene med oversikt over utvalget får vi følgende resultatliste i stigende rekkefølge:

5. plass. NRK – 1,5 poeng (av 70 mulige)

**0av 35 filmer

1,5av 35 serier**

Pris : Gratis.

NRK.jpg

Helt sist finner vi det gratis alternativet, NRK.NRK havner helt sist med et labert utvalg serier, og ingen filmer. Spesielt overraskende er det likevel ikke, gitt statskanalens prioriteringer og satsinger.Det eneste vi finner av TV-serier er et par episoder av Top Gear, Game of Thrones og Downton Abbey, alle nylig vist på lineær-TV.

NRK har kunrettighetene til å gi deg innkjøpt innholdi engitt tidsperiode, noe som gjør at en rekke av titlene vi varpå jakt etter ikke lenger vartilgjengelig.

Når det kommer til egenproduksjoner er det ikke samme type begrensning, og det ligger mange tusen timer kvalitetsinnhold på deres strømmeportal.

4. plass. TV 2 Sumo – 5,5poeng (av 70 mulige)

**0av 35 filmer

5,5av 35 serier**

Pris: Første måned 99 kroner, deretter 129 kroner per måned. (99 kroner per måned for studenter)

Bindingstid: Ingen.

Gratis prøvetid : Nei.

TV-2-Sumo.jpg

På en delt plass nummer firefinner vi nettsatsingen til TV 2. Sumo tilbyr mer enn bare TV-serier og filmersom kan strømmes, slik som direktesendt sportsinnhold – endog mot ekstra betaling.Ser vi nærmere på hvilke TV-seriertjenesten kan skilte med, finner vi kun et lite utvalg fra vår liste.

Sumo har likevelfulle sesonger av Dag, Homeland og Seinfeld, mens kun enkeltsesonger av et knippe kjente serier som South Park, Vikings og The Walking Dead er representert.

Sumo hadde ingen av filmene vi lette etter.

4. plass. C More – 5,5poeng(av 70 mulige)

**3av 35 filmer

2,5av 35 serier**

Pris: 99 kroner per måned.

Bindingstid: Ingen.

Gratis prøvetid :Ja, én måned.

CMore.jpg

På delt fjerdeplassfinner vi C More.I likhet med TV 2 Sumo kan du her strømme filmer og serier fra et arkiv, eller betale ekstra for å abonnere på pakker som gir deg tilgang til TV-kanalene fra selskapet.Vil du følge med på det nyeste som finnes av serier fremstår ikke C More som et opplagt valg. Deseriene vi søkte opp ogsom bød på fulle sesonger, var enten av gammel dato eller manglet den pågående sesongen.

C More var imidlertid den eneste tjenesten som ga oss treff på House, så om du er stor fan av den eksentriske doktoren vet du hva du har å gjøre.

Når det kommer til filmutvalg skuffet også C More, med kun tre treff fra vår liste med 35 titler. Positivt er det likevel at nyere filmer, som den siste Hobbiten— og X-men-filmen, lå tilgjengelig.

3. plass. Viaplay – 7poeng(av 70 mulige)

**2av 35 filmer

5av 35 serier**

Pris: 99 kroner per måned.

Bindingstid: Ingen.

Gratis prøvetid : Ja, én måned.

Viaplay.jpg

På en tredjeplass (ned fra en annenplass i fjor)finner vi tjenesten til Viaplay.Viaplay gir tilgang til kjære serier som 24, Friends, Seinfeld, South Park og The Walking Dead.Selv om det kvantitative utvalget ikke er like godt som hos de på plassene foran, er i alle fall mange sesonger av disse kjente seriene på plass.

Fra vår filmoversikt ser vi at Viaplay har et svært godt utvalg. Det er bare synd at de ikke får uttelling for biblioteket sitt, ettersom brorparten av titlene krever ekstra stykkbetaling utover månedsleien.

2. plass. HBO Nordic – 11,5poeng (av 70 mulige)

**0av 35 filmer

11,5av 35 serier**

Pris: 79 kroner per måned.

Bindingstid: Ingen.

Gratis prøvetid : Ja, én måned.

HBO.jpg

Sist vi testet innholdet fra de ulike strømmetjenestene gjorde HBO en god figur, men plasserte seg på tredjeplass – slått av Viaplay og Netflix.

Denne gangen klatrerHBO opp til nest øverste trinn. Og, det er ene og alene takket være satsingen på serier. På HBO møter vi nemlig et begredelig filmutvalg.

Der vi fant null filmer fra listen vår, fant vi mange knallgode og kritikerroste TV-serier som Boardwalk Empire, Game of Thrones, Rome, The Sopranos, True Detective og The Wire. Mange av disse seriene er HBO-eksklusive, og vil for mange være vel verdt 79 kroner måneden.

1. plass. Netflix – 25poeng(av 70 mulige)

**8av 35 filmer

17av 35 serier**

Pris: Fra 99kroner per måned (Strømming til to skjermer av gangen i standardoppløsning) til 129 kroner for inntil fire skjermer i UHD-oppløsning.

Bindingstid: Ingen.

Gratis prøvetid : Ja, én måned.

Netflix2.jpg

Testens vinner blir igjen Netflix. Selskapet har på få år etablert seg som en stor aktør her til lands, og er den strømmetjenesten som treffer flest blinker både på vår film— og TV-serieliste.Netflix er ikke alltid bestnår det kommer til å ha de aller nyeste seriene, selv om populære egenproduksjoner som House of Cards,Orange is the new Black og Narcos selvsagt alltid foreligger med nyeste episode.

Selve filmutvalget er best når det kommer til litt eldre klassikere og filmer fra 90-tallet og tidlig 2000-tallet. På grunn av svak konkurranse er Netflix også alene om å tilby strømming av gode filmer som Fight Club, Frost, Gudfaren og alltid morsomme Kong Curling.

Netflix har det største tilbudet både når det kommer til strømming av filmer og TV-serier.

Hvilken strømmetjeneste er din favoritt? Svar i poll nederst i saken!

Fragmentert tilbud

Er du blant dem som liker å se film og TV-serier innimellom, men ikkehiger etter å få med deg det aller nyeste, vil du uten tvil få flere timers underholdning ut av testens strømmetjenester før det begynner å gå tomt.

Likevel:

Noe som ikke har forbedret seg siden vår forrige test er hvor låst du er til én enkelt strømmetjeneste. Hver og en av dem har sitt bibliotek, hvor store deler av det ofte ikke er tilgjengelig hosandre aktører.

Ønsker du å få med deg mangeav de store «snakkis»-seriene må du dermed bla opp for opptil flere abonnementer.

Dette er ganske forskjellig fraden retningen musikkstrømmebransjen har tatt, hvor du uansett hvilken tjeneste du abonnerer på kan finne minst 90 prosent av den samme musikken.

La oss håpetilbudet blir enda bedre fremover, for til tross for at vi har kåret Netflix til beste strømmetjeneste både for filmer og TV-serier, lar vi oss ikke imponere over det totale utvalget.

Hele testen kan du lese hos Tek.no.

Tek.no eies av Teknisk Ukeblad Media AS.

Vi har testet Googles Chromecast: Den kanskje enkleste måten å strømme film og serier til TV-en på

Ny, norsk tjeneste gir gratis strømming av filmer

Den kanskje enkleste måten å strømme film og serier til TV-en på