Ny undersøkelse: Fant oftere feil på Iphone enn på Android-telefonene

Skal du kjøpe ny telefon? Da bør du lese dette først.

ØKER KRAFTIG: Brukerne har rapportert at det er flere feil på Iphonen enn før, det viser en undersøkelse utført av Blancco Technology Group.

Brukere av Iphone opplever oftere feil enn Android-eiere. Og de opplever feil oftere nå enn de gjorde tidligere. Det viser en undersøkelse gjort av dataselskapet Blancco Technology Group, skriver det amerikanske teknologi-nettstedet BGR. Selskapet lever av å utvikle programvare for datasikkerhet.

I siste kvartal 2015 var det kun 15 prosent av telefonene som var med i Blanccos diagnoseprogram som hadde feil. En telefon regnes som at den har feil dersom det er noe galt med hardware, software eller apper, som ikke kan fikses med en oppdatering. I tredje kvartal 2016 hadde hele 68 prosent av Iphoner en feil som ikke en oppdatering kunne fikse. Iphone 6 er verstingen i fjerde kvartal i 2016, opplyser nettstedet.

Samtidig har Android-telefonene sett en nedgang fra 85 prosent telefoner med feil i siste kvartal 2015, til 35 prosent i andre kvartal 2016.

Hva slags telefon har du? Svar i pollen nederst i saken!

De vanligste feilene Iphone-brukerne opplever er apper som kræsjer, overoppheting og problemer med hodetelefonene. Android-brukere rapporterer om vansker med kamera, batterilader og USB.

Apple svarer til nettstedet at en del Iphone 6-eiere kan oppleve problemer etter å ha mistet telefonen på et hardt underlag, og på den måten «ha påført telefonen stress».

Vi har snakket med Apple Norge, de ønsker ikke kommentere.

VELGER DET TRYGGESTE: Det er lettere å velge det produktet du har kjent i mange år, slik er det også med mobilen, mener Torgeir Waterhouse. Han er direktør for internett og nye medier i IKT Norge.
MER RESSURSER: Bør legge mer vekt på testing og utvikling, mener Torgeir Waterhouse som er direktør for internett og nye medier i IKT Norge.

Mer ressurser til utvikling og testing

Tallene i undersøkelsen viser at man må legge mer ressurser i utviklingen og testingen, mener direktør for internett og nye medier i IKT Norge, Torgeir Waterhouse.

Han påpeker viktigheten av å oppdatere Iphonen eller Android-telefonen hver gang det blir tilgjengelig for brukerne.

– Det er kontinuerlig viktig at folk oppdaterer telefonen på grunn av sikkerheten. Da har man oppdatert systemet, rettet feil og man holder systemet mest sikret, påpeker Waterhouse.

  • Stemmer det?
Les også

– Iphone-eiere er mer opptatt av status enn Android-eiere

Apple og Samsung de største på markedet

Det er mange som eier flere mobiltelefoner. Noen kan ha en jobbtelefon og privattelefon, mens noen legger den gamle telefonen i skuffen når de kjøper en ny. I Norge har Iphone en høy markedsandel sammenlignet med resten av verden, sier Waterhouse.

– Det er lettere å velge noe man er godt kjent med. Det er en viktig faktor for folk. De har ofte ulike preferanser som hvordan designet er og innholdet i telefonen som påvirker deres valg, sier han.

Apple og Samsung er de største produktene i det norske markedet, forteller kommunikasjonssjef i fagorganisasjonen Elektronikkbransjen, Marte Ottemo.

Les også

Ny forskning: Skadelig for barn å bruke mobile enheter før leggetid

Elin Johnson
Les også

Som en Iphone 7 Plus til en fjerdedel av prisen – og med mye bedre batteritid

Har du Iphone eller Android-telefon?

Navn: Elin Johnson

Alder: 50

Bosted: Verdal

– Jeg har Iphone. Jeg er veldig fornøyd med den og kunne ikke tenke meg å bytte mobil slik det ser ut nå.

Roar Nielsen

Navn: Roar Nielsen

Alder: 54

Bosted: Oslo

– Jeg har en Android-telefon. Mobilen er helt ok. Det er ikke alltid den fungerer så er ikke helt fornøyd, men det er en jobbtelefon.

– Det er første gang jeg ikke har en Iphone på seks år. Jeg synes Iphone er lettere å håndtere enn den telefonen jeg har nå.

Kristina Høiby

Navn: Kristina Høiby

Alder: 25

Bosted: Århus

– Nå har jeg en Iphone, og jeg er veldig fornøyd med den. Jeg kunne ikke tenke meg å bytte mobil. Jeg har mange venner som har Android-telefon, men jeg syntes Iphone er veldig lett å bruke.

Tobias Hvattum

Navn: Tobias Hvattum

Alder: 23

Bosted: Oslo

– Jeg har en veldig gammel Iphone. Jeg er fornøyd med mobilen, men kunne også ha vært fornøyd med en Android-telefon.

– Jeg føler at smarttelefonene er veldig like i dag. Jeg trenger kanskje å bytte min gamle Iphone snart til en litt mer nyere en.