Iphone-brukere melder om store problemer etter oppdatering til Ios 9.3

Nå må Apple oppdatere oppdateringen.

OPPDATERING: Apple har kommet med en oppdatering av Ios 9.3 til de som er berørt av problemene med aktivering. Det er imidlertid usikkert om denne også fikser Safari-problemene.

Mandag forrige ukelanserte Apple versjon 9.3 av iOS, operativsystemet som brukes på Iphone og Ipad.

Det tok imidlertid ikke lang tid før brukere av eldre Iphone-er og Ipad-erbegynte å melde om at de ikke lenger fikk tilgang til sine enheter, på grunn av problemer med å få aktivert enheten etter oppdateringen. Apple trakk derfor tilbake oppdateringen for disse enhetene.

Problemene til Apple ser imidlertid ikke ut til å ville ta slutt med det første.

I løpet av de siste dagene har en rekke brukere blant annet i Apples supportforummeldt om alvorlige problemer med Safari-nettleseren, melder Forbes.com.

Lenker får telefonen til å krasje

Problemene er relatert til lenker, og mange brukere opplever at Safari låser seg når du trykker en lenke i nettleseren. Det skal gjelde både når du trykker en gang, og når du trykker lenge på en lenke for å få opp mulighet til å åpne lenken i en ny fane.

Problemene dukker ikke ikke opp i andre nettlesere, som Google Chrome, men siden Safari er standard nettleser i Ios vil brukere bli berørt av problemet også når man trykker lenker fra andre apper – som for eksempel Mail-appen eller SMS-appen.

Ifølge nettstedet9to5Mackan problemene skyldes tredjeparts-apper som er installert på telefonen eller iPaden.

Nettstedet har nemlig forsøkt å ta en Iphone 6 og en Ipad Pro som i utgangspunktet ikke var berørt av problemet, og så installere appen Booking.com. Etter at denne appen var installert, begynte Safari å krasje hver gang man trykket lenge på en lenke.

Ny oppdatering skal fikse noen av problemene

Forbesmelder nå at Apple har kommet med en oppdatering av Ios 9.3 til de som er berørt av problemene med aktivering. Det er imidlertid usikkert om denne også fikser Safari-problemene.

Oppdateringen har fortsatt versjonsnummeret 9.3, men build-nummer13E5237. Apple er imidlertid klar over Safari-problemene. IfølgeMashable.comhar en bruker tatt skjermbilde av en chat-samtale med Apple Support, hvor en på kundesenteret bekrefter at Apple er klar over feilen, og jobber med å finne en løsning.

Mediehuset Tek er eid av TU Media.

Har du prøvd denne funksjonen i Ios 9.3? Night Shift skal gi deg bedre nattesøvn

Les også:

Les også

Omstridt Instagram-endring lar vente på seg

Les også

Trenger du virkelig å lukke apper for å spare batteriet?