Digital

Stor amerikansk forbrukerorganisasjon anbefaler ikke nye MacBook Pro

Den første MacBook-en som ikke får Consumer Reports’ anbefaling.

VARIERER: Ifølge testene til Consumer Reports’ batteritidene på nye MacBook Pro fra 3,75 til hele 19 timer. Apple selv oppgir 10 timer.
  • Geir Amundsen
    Geir Amundsen
    Journalist

Flere brukere har hevdet at nye MacBook Pro med den karakteristiske «Touch Bar»-trykkeskjermen over tastaturet, ikke er i nærheten av å levere de ti timene med batteritid Apple lover.

Nå vil selvsagt batteritiden variere med bruken, men tester den amerikanske forbrukerorganisasjonen Consumer Reports har gjort, viste batteritider helt ned i 3,75 timer.

Consumer Reports endte derfor med ikke å anbefale Apples nye McBook Pro-modeller. Det er første gang en MacBook ikke har fått forbrukerorganisasjonens anbefaling. En anbefaling Apple ofte bruker i sin markedsføring.

Mer om testen og metodikken kan du lese her.

Les også

Må man dra ut laderen etter bruk?

Store variasjoner

Verdt å merke seg er at batteritidene som ble målt spriket veldig, nærmere bestemt fra 3,75 til hele 19 timer. Det er mot normalt, som ifølge Conusmer Reports er en variasjon i batteritid på 5 prosent.

Både 13- og 15-tommeren med «Touch Bar» ble testet. Det ble også 13 tommeren uten den nye trykkskjermen.

13-tommeren med ble målt fra 3,75 til 16 timer, 15-tommeren fra åtte til 18,5 timer og 13-tommeren uten «Touch Bar» varierte i batteritid fra 4,5 til 19 timer.

Tek.no merket på sin side ingen nevneverdige problemer med batteritiden da de testet MacBook Pro 13 med Touch Bar. Noe som kan tyde på at batteriproblemet mildt sagt varierer.

LANSERING: Apples Phil Schiller under lanseringen av nye MacBook Pro med «Touch Bar»

– Stemmer ikke overens med Apples egne tester

Apple ville først ikke kommentere testresultatene, og nøyde seg med å sende en e-post til Consumer Reports hvor de oppfordret kunder som har spørsmål om å ta kontakt med Apples kundeservice.

Men i julen gikk Apples Phil Schiller ut på Twitter og sa at resultatene til Consumer Reports ikke stemmer overens med Apples egne tester, og at Apple nå har tatt kontakt med Consumer Reports for bedre å forstå batteritestene deres, skriver 9to5mac.

Så gjenstår det å se om Apple gjør justeringer på programvaren og om det eventuelt vil være nok til likevel å få en anbefaling av Consumer Reports.

Les også

LGs svevende høyttaler lander automatisk når den må lades

Les mer om

  1. Apple
  2. Tester
  3. MacBook Pro
  4. Macbook