- Iphone-eiere er mer opptatt av status enn Android-eiere

Ny studie avslører at de to hovedleirene har ulike personligheter.

STATUSSYMBOL: Er Iphone-eiere mer opptatt av status enn Android-brukere? Ja, kommer det frem i en fersk studie. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix

I mobilverden eksisterer det som kjent to hovedgrupper brukere, Ios— og Android-gjengen, som ofte har til dels sterke meninger om hvilken plattform som er «best».

Nå indikerer en ny studie at det også finnes merkbare forskjeller mellom de to gruppene når det gjelder personlighet, skriver Cnet.

Studien som nylig ble publisert i tidsskriftet Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, er gjort av forskere ved Lancaster University og University of Lincoln i Storbritannia. En stuide hvor et representativt utvalg på 530 personer ble intervjuet gjennom 2015 og 2016. Googles Pixel-telefon oppdateres

Iphone-eiere mer opptatt av status

Forskerne fant frem til markante ulikheter mellom Iphone- og Android-eierne. Blant funnene kom man frem til at Iphone-eierne oftest var kvinnelige, yngre og i økt grad oppfattet mobiltelefonen sin som et statussymbol.

Er Iphone-eiere mer opptatt av status? Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Undersøkelsen konkluderte også med at Iphone-eierne fremviste lavere nivåer av «ærlighet og ydmykhet» og høyere nivåer av emosjonalitet.En av forskerne som deltok i prosjektet uttalte overfor Cnet at de etter hvert avdekket en ganske tydelig korrelasjon mellom personlighetsmessige egenskaper og valg av mobil.

Dermed kunne de bygge enstatistisk modellsom forutså med høy presisjon (70 prosent) hvilken telefon intervjuobjektene eide på bakgrunn av et fåtall spørsmål.

Ifølge forskerne kan funnene ha bruksområder innen markedsføring, men utover dette er det uvisst hva resultatene skal brukes til. Som alltid med slike undersøkelser skal man selvsagt ta resultatene med en klype salt, og det er uvisst hvor representative de er for kundegruppene som helhet.

Tek.no er eid av TU media.

Apple knuser Android på profitt

Lagde sitt eget deksel for å kunne kjøre Android på en Iphone

Teknologimagasinet:

Få flere saker om smarttelefoner:

Les også

Hvor mye koster det å lade mobilen?

Les også

Denne mobilen kan både bøyes og vise holografiske bilder

Han lagde sitt eget deksel for å kunne kjøre Android på en Iphone