Digital

LGs svevende høyttaler lander automatisk når den må lades

Kampen om oppmerksomheten er i gang.

IØYNEFALLENDE: Uansett hvordan lydkvaliteten måtte være, LGs konsepthøyttaler PJ9 vil utvilsomt vekke oppmerksomhet.
  • Geir Amundsen
    Journalist

Kampen om oppmerksomheten i forkant av den store CES-messen som går av stabelen i Las Vegas i begynnelsen av januar, er i full gang.

Den koreanske elektronikkgiganten LG har publisert en pressemelding med en bærbar og «svevende» høyttaler som skal vises frem for CES-publikum.

LG er rett nok sparsomme med tekniske opplysninger om sin nye og såkalte «Levitating Portable Speaker», men bildene av konseptmodellen PJ9 vekket unektelig nysgjerrigheten vår.

– Vi er dedikert til å utforske nye konsepter og innovativ design av avanserte lydprodukter for forbrukere over hele verden, og PJ9 er det siste eksempelet på dette engasjementet, sier LG-sjef Brian Kwon i pressemeldingen.

Les også

Test av trådløse øreplugger: God trådløs lyd behøver ikke koste skjorta

TRÅDLØS: På LGs konsepthøyttaler PJ9 svever bokstavelig talt en egen 360 graders, såkalt omnidireksjonalt, diskant- og mellomtonehøyttaler over bassenheten.

Høytsvevende

Og ja, den ser spektakulær ut der kraftige elektromagneter i bassenheten sørger for å holde diskant- om mellomtonehøyttaleren svevende.

Ifølge LG kan den sveve slik i opptil ti timer før den må lades. Noe den skal fikse på egen hånd ved automatisk å lande på basshøyttalerenheten hvor den trådløse laderen sitter innebygd. Hele tiden mens musikken fortsetter å spille.

Skjønt man kan selvsagt sette spørsmålstegn ved nytteverdien. Hvor bra låter det egentlig med diskant- og mellomtoneelementet svevende i en egen enhet over basshøyttaleren?

Det er langt fra sikkert at lydkvaliteten er like høytsvevende som designet, uansett hvor «krisp diskant» og «dyp bass» LG hevder PJ9 er i stand til å levere.

Høyttaleren er også klar for utendørsbruk selv om det skulle komme en regnskur eller to, IPX7-klassifisert som den er. LG opplyser dessuten at PJ9 kan kobles til to Bluetooth-enheter samtidig.

Så gjenstår det å se om PJ9 vil bli satt i masseproduksjon, eller ender sine dager i en skrivebordsskuff etter at CES-messen er over.

Les også

  1. Slik får du mest ut av teknojulegavene dine

  2. Vinylen som nekter å dø

Les mer om

  1. CES-messen
  2. LG