Digital

-Playstation 4 blir bedre til spill, men dårligere til mye annet

Førsteinntrykket av Sonys nye spillkonsoll er delt.

Playstation 4 lanseres offisielt i Norge fredag 29. november, men spillnettstedet Gamer.no har allerede tilbrakt noen dager med Sonys nye spillkonsoll.

-Mens Playstation 3 ble hauset opp som en supercomputer med fokus på underholdning, handler Playstation 4 om spill. Alt er fokusert rundt spillopplevelsen, fra brukergrensesnittet til de sparsommelige mediefunksjonene, skriver journalist i Gamer.no, Audun Rodem

Han mener Sony virkelig har satset alt på ett kort, og at det gagner de som først og fremst er ute etter å spille.

Kruttsterk kontroller

IMG_2990.920x600-oTfOF4pGy7.jpg Foto: Gamer.no, Audun Rodem

Rodem mener den nye Dualshock 4 kontrolleren som har gjennomgått mange endringer sammenlignet med sine forgjengere, er kruttsterk.— For første gang siden Sony introduserte DualShock-kontrolleren til PlayStation i 1997 har man endret betydelig på utformingen. «Start»- og «select»-knappene er høvlet vekk, og erstattet med «share»- og «options»-knapper plassert nært toppen av midtdelen. Den har også fått en trykkfølsom berøringsflate ala de man finner på bærbare PC-er, forklarer Rodem.

-DualShock 4 imponerer med sine forbedringer, og etter et par dager med spilling sitter den stort sett som et skudd. Kontrolleren er mye mer behagelig enn sine forfedre, og er en stor del av det som gjør at opplevelsen av Playstation 4 skiller seg fra Playstation 3.

Les mer om den nye kontrolleren

-Ikke noe mediesenter

Det nye brukergrensesnittet og skjermmenyene faller også i smak, men noe mediesenter er PS4 imidlertid ikke, ifølge Gamer.no.

-Som mediesenter virker så langt ikke Playstation 4 særlig attraktiv. Utenom å by på tilgang til strømmetjenester som Netflix og avspilling via Sonys Music- og Video Unlimited-tjenester, er det ingen muligheter for å spille av egne filer. Ei heller å strømme filer over nettverket fra en annen maskin. Skjønt dette er egenskaper som kan legges til i senere oppdateringer

-Blu-ray- og DVD-avspilling er vel og bra, men at eksterne harddisker ikke kan brukes til medielagring og avspilling av filer får meg til å klø meg i hodet. Muligens har Sony hatt hastverk og fokusert på det viktigste først, og kanskje kommer dette i senere oppdateringer, undrer Rodem.

Gamer.no konkluderer med at Playstation 4 foreløpig er en velfungerende maskin som er skreddersydd for spilling, og ikke stort mer. Kanskje er det nok?

Les mer:

Så godt fungerer strømming til Sonys håndholdte Vita-konsoll

IMG_3182-081H9VCvw0.jpg Foto: Gamer.no, Audun Rodem