Nå kan du snart skjule disse appene på Iphonen

I Ios 10 kan du skjule appene som bare stjeler plass på hjemskjermen.

ENDELIG: Her skjuler vi Aksjer-, Tips- og Vær-appene for godt. FOTO: Kurt Lekanger, Tek.no

Iphone— ogIpad-brukere flest er generelt fornøyde med kjøpene sine, men det betyr ikke at de lovpriser absolutt alle beslutninger Apple tar.

Den stadig økende mengden forhåndsinstallerte apper selskapet trer nedover halsen på sine Ios-brukere er én av beslutningene somhar frustrert opp gjennom årene.

MedIos 10 blir det endelig mulig å sende lite brukte Apple-apper som «Aksjer» og «Tips» strake veien ut av telefonens allerede ganske oversvømmende hjemskjerm.

Det blir altså slutt på fikse halvløsninger som å klemme standardappene sammen i en egen mappe og forvise dem til siste hjemskjerm.

TilTechcrunchforteller Apple at de ikke tilbyr deg å fjerne appene helt fra telefonens minne. Til det er de for integrerte i operativsystemet.

Derfor, når du tror dusletter standardappene – akkurat som du er vant til medtredjepartsapper ved åtrykke og holde på app-ikonet til en liten «X» dukker opp – er det

FJERNES: Her er det like før Aksjer-appen ryker. Merk hvordan vi nå kan fjerne nesten alle Apples egne apper fra Ios 10-hjemskjermen, som Notater, Musikk, Været, iTunes Store og Påminnelser. FOTO: Tek.no

kun personlig brukerdata og selve ikonet som blir borte.

Ios 10: — Dette er den største Ios-oppdateringen noensinne

Mister funksjonalitet

«Sletting» av enkelte apper vil likevel få konsekvenser for funksjonaliteten til Ios. Fjerner du kalkulator-appen vil for eksempel også snarveien til denne forsvinne fra kontrollsenteret. Skjulerdu vær- og aksje-appene vil disse på samme måteforsvinne fra varslingssenteret ditt.

Du kan alltid gjenoppretteappene du har slettet til hjemskjermen igjen ved å søke dem opp i App Store.

Foreløpig er det ikke mulig å fjerneNyheter-appen – selv om sistnevnte skal kunne skjulesi en senere Ios-oppdatering. Merk også at Gamecenter-appen fra og med Ios 10 er historie.

Sparer lite plass

Om du tror du skal vasse i frigjort lagringsplass etter å ha fjernet en eller flere av Apples totalt 24 forhåndsinstallerte apper fra hjemskjermen, må du imidlertid tro om igjen.

Apple skriver nemlig påsine nettsiderat disse appenes brukerdata tar opp mindre enn150 megabyte av lagringsminnet på Ios-enheten din.

Disse appene kan du skjulei Ios 10:

Aksjer

FaceTime

Finn Iphone

Finn venner

Hjem

Ibooks

Icloud Disk

Itunes Store

Kalender

Kalkulator

Kart

Kompass

Kontakter

Mail

Musikk

Notater

Nyheter

Podkaster

Påminnelser

Taleopptak

Tips

Videoer

Været

Watch

Mediehuset Tek.no er eid av Tu Media.

Nyeste Apple TV får seg en stor oppgradering

Ikke noe lagringsplass igjen? Sjekk denne nye Google-funksjonen