Hopp til innhold

Aftenposten

  • Nyheter
  • Meninger
  • Podkast
  • A-magasinet
  • Vink
Meny Lukk
  • Nyheter
  • Meninger
  • Podkast
  • A-magasinet
  • Vink
A-magasinet

Tahini sto på menyen flere tusen år før noen snakket om veganretter. Her får du fire varianter av en.

Tahini sto på menyen flere tusen år før noen snakket om veganretter. Her får du fire varianter av en.
Spis rogn! Det er godt for både deg selv og planeten.
A-magasinet

Spis rogn! Det er godt for både deg selv og planeten.

Aldri bakt surdeigsbrød? Følg denne oppskriften, så går det bra.
A-magasinet

Aldri bakt surdeigsbrød? Følg denne oppskriften, så går det bra.

A-magasinet

Smeltet ost er ikke mer usunn enn kald ost. Så hvorfor ikke servere en fondue?

Smeltet ost er ikke mer usunn enn kald ost. Så hvorfor ikke servere en fondue?
Prøv fastelavnsboller med en touch av Libanon
A-magasinet

Fastelavn på søndag

Prøv fastelavnsboller med en touch av Libanon

Har du kastet lass med rekeskall opp gjennom årene? Slutt med det! Kok heller kraft på dem.
A-magasinet

Har du kastet lass med rekeskall opp gjennom årene? Slutt med det! Kok heller kraft på dem.

A-magasinet

Bakte gulrøtter. Sprøstekte jordskokker. Vintergrønnsakene smaker fortsatt best på vinteren.

Smakløst kyllingbryst, sa du? Ikke hvis du tilbereder den slik.
A-magasinet

Smakløst kyllingbryst, sa du? Ikke hvis du tilbereder den slik.

A-magasinet

Har du gammelt brød liggende? Damp det, tilsett litt diverse, og du får et nydelig tilbehør til kjøttgryta.

Har du gammelt brød liggende? Damp det, tilsett litt diverse, og du får et nydelig tilbehør til kjøttgryta.
A-magasinet

Heng en tørrfisk på verandaen! Da har du alltid mat.

Heng en tørrfisk på verandaen! Da har du alltid mat.
Oksehaler, okskjaker, grønnsaker og lang koketid. Nydelig!
A-magasinet

Oksehaler, okskjaker, grønnsaker og lang koketid. Nydelig!

Noen retter varer evig. Blini er én av dem.
A-magasinet

Noen retter varer evig. Blini er én av dem.

Har du rester igjen fra julemiddagen? Slik lager du braisert ribbe med dadler.
A-magasinet

Har du rester igjen fra julemiddagen? Slik lager du braisert ribbe med dadler.

Du kan med hell putte all slags kraftige oster i ovnen. Slik lager du fritert småost med grønn salat.
A-magasinet

Du kan med hell putte all slags kraftige oster i ovnen. Slik lager du fritert småost med grønn salat.

A-magasinet

Hva skal du gjøre med restene av pinnekjøtt? Prøver du denne oppskriften, vil du neppe angre.

Hva skal du gjøre med restene av pinnekjøtt? Prøver du denne oppskriften, vil du neppe angre.
A-magasinet

Glem tørre kjøttstrimler som svømmer i saus. Her er oppskriften på en ekte biff stroganoff.

Glem tørre kjøttstrimler som svømmer i saus. Her er oppskriften på en ekte biff stroganoff.
A-magasinet

Kokken tar gjerne en kake til kveldsmat. For hva kan være feil med dadler, nøtter, honning og sjokolade?

Slik lager du gratinert mos av røkt fisk, potet og brunet smør
A-magasinet

November – tid for kraftkost

Slik lager du gratinert mos av røkt fisk, potet og brunet smør

Føler du deg snufsete? Prøv golden latte.
A-magasinet

Melk, honning og gurkemeie:

Føler du deg snufsete? Prøv golden latte.

Prøv fersk rosenkål med parmesan og pistasjnøtter. Det er nydelig som forrett eller kveldsmåltid i høstmørket.
A-magasinet

Prøv fersk rosenkål med parmesan og pistasjnøtter. Det er nydelig som forrett eller kveldsmåltid i høstmørket.

En med pekannøtter. Og en med blåbær og honning. Her er to sunne oppskrifter på eplekake.
A-magasinet

En med pekannøtter. Og en med blåbær og honning. Her er to sunne oppskrifter på eplekake.

Har du bare spist kjøpe-tofu? Da er det på tide å smake hjemmelaget.
A-magasinet

Har du bare spist kjøpe-tofu? Da er det på tide å smake hjemmelaget.

Slik gjør du kveldsmaten spennende. Prøv soppsmørbrød.
A-magasinet

Kokk Henrik J. Henriksen:

Slik gjør du kveldsmaten spennende. Prøv soppsmørbrød.

A-magasinet

Det beste på tofuen er svoren. Slik lager du den til en hverdagsfest.

Mais og ris og en klatt smør – barn elsker det. Tilsett litt mer smak, og voksne elsker det.
A-magasinet

Mais og ris og en klatt smør – barn elsker det. Tilsett litt mer smak, og voksne elsker det.

A-magasinet

Har du hørt om kryddeblandingen ras el hanout? Hvis ikke: Prøv den med breiflabb.

Har du sett «Gudfaren 3»? Da vet du hvor dødelige sicilianske canneloni kan være.
A-magasinet

Kokk Henrik J. Henriksen:

Har du sett «Gudfaren 3»? Da vet du hvor dødelige sicilianske canneloni kan være.

Høres det mye ut med frityrstekt pasta med smeltet ost? Da har du ikke smakt det.
A-magasinet

Matskolen

Høres det mye ut med frityrstekt pasta med smeltet ost? Da har du ikke smakt det.

Fantastisk som ølsnacks og nydelig hovedingrediens i middagsretter. Hva snakker vi om? En frukt, faktisk.
A-magasinet

Fantastisk som ølsnacks og nydelig hovedingrediens i middagsretter. Hva snakker vi om? En frukt, faktisk.

Saus av fermentert fisk er perfekt til oksekjøtt. Slik lager du nudelsalaten som får tennene til å løpe i vann.
A-magasinet

Henrik J. Henriksen:

Saus av fermentert fisk er perfekt til oksekjøtt. Slik lager du nudelsalaten som får tennene til å løpe i vann.

Lag en stor porsjon klippfisk med aïoli til middag. Dagen etter lager du verdens beste sandwich av restene.
A-magasinet

Lag en stor porsjon klippfisk med aïoli til middag. Dagen etter lager du verdens beste sandwich av restene.

Alkoholiserte kirsebær er giftige i store mengder. Men deilige i små. Slik lager egen kirsebærlikør.
A-magasinet

Alkoholiserte kirsebær er giftige i store mengder. Men deilige i små. Slik lager egen kirsebærlikør.

Henrik J. Henriksen taler bønnekjennerne midt imot og pøser på med skarpe smaker
A-magasinet

Henrik J. Henriksen taler bønnekjennerne midt imot og pøser på med skarpe smaker

Klar for litt hurtigmat? Da er fylt krabbeskjell et godt utgangspunkt.
A-magasinet

Klar for litt hurtigmat? Da er fylt krabbeskjell et godt utgangspunkt.

A-magasinet

Trenger du en sommerforfriskning? Lag din egen ispinne!

A-magasinet

Det er alltid skummelt å lage klassikere. Lag en uekte klassiker i stedet.

A-magasinet

Prøv kokk Henrik J. Henriksens oppskrift på gazpacho. Det kommer ikke til å slå feil.

A-magasinet

Ta frem frityrgryten og legg nedi sylteagurk eller rødbeter. Du vil ikke angre.

A-magasinet

Kokk Henrik J. Henriksen

Har du aldri forsøkt deg på sterk mat til frokost? Prøv det.

Det finnes noen ville historier om hvor fargen kommer fra. Slik lager du rosa limonade.
A-magasinet

Instagram-vennlig og friskt

Det finnes noen ville historier om hvor fargen kommer fra. Slik lager du rosa limonade.

Glad i vanilje? Lag din egen ekstrakt – og få en oppskrift der den passer perfekt.
A-magasinet

Glad i vanilje? Lag din egen ekstrakt – og få en oppskrift der den passer perfekt.

Det aller beste med krydder, er historiene som fortelles om dem
A-magasinet

Krydder kjøpt på nettet

Det aller beste med krydder, er historiene som fortelles om dem

Kokkens tips: Glem krydderposene – slik setter du en ekstra spiss på maten
A-magasinet

Kokkens tips: Glem krydderposene – slik setter du en ekstra spiss på maten

«Jeg er ikke lenger i tvil: Hvit asparges er best»
A-magasinet

Henrik J. Henriksen

«Jeg er ikke lenger i tvil: Hvit asparges er best»

Har du krem, frukt og sukkerbrød i skapet? Prøv denne desserten!
A-magasinet

Har du krem, frukt og sukkerbrød i skapet? Prøv denne desserten!

Synes du det er klønete å lage små dumplings? Gå ukrainsk, og lag dem store!
A-magasinet

Synes du det er klønete å lage små dumplings? Gå ukrainsk, og lag dem store!

Dropp kjøttbollene og prøv heller denne libanesiske kjøttpuddingen.
A-magasinet

Dropp kjøttbollene og prøv heller denne libanesiske kjøttpuddingen.

Kylling Kyiv ble først laget på et kjøkken i Paris. Nå er den en av Ukrainas nasjonalretter.
A-magasinet

Kylling Kyiv ble først laget på et kjøkken i Paris. Nå er den en av Ukrainas nasjonalretter.

Prøv deg på den mexicanske frokostklassikeren
A-magasinet

Prøv deg på den mexicanske frokostklassikeren

Å steke risen litt for lenge, kan bli skikkelig god mat
A-magasinet

Å steke risen litt for lenge, kan bli skikkelig god mat

Neste side
  • Tips Aftenposten
  • Send inn debattinnlegg
  • Logg over rettelser i Aftenposten

  • Kundeservice
  • Annonsere i Aftenposten
  • Personvernpolicy
  • Informasjonskapsler
Ansvarsmerket
  • Sjefredaktør og adm. direktør: Trine Eilertsen
  • Nyhetsredaktør: Tone Tveøy Strøm-Gundersen
  • Politisk redaktør: Kjetil B. Alstadheim
  • Featureredaktør: Lillian Vambheim
  • Kulturredaktør: Cecilie Asker
  • Debattredaktør: Erik Tornes
  • Utviklingsredaktør: Eirik Hammersmark Winsnes
  • Redaktør avis og forlag: Audun Solberg
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Aftenposten. Aftenposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Aftenposten har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Aftenposten sentralbord: Tlf. 22 86 30 00 – Adresse: Akersgata 55, 0180 Oslo