Eline (13 md.) vennes til ikke å bli kresen. Dette bør foreldre tenke på tidlig, ifølge forskere.

Forskerne kaller det «1000-dagersvinduet».

– I starten handler det om å lære ferdighetene som trengs for å spise selv og ikke så mye om mengden som blir spist, sier mor Michelle Fagermo Solbakk. Her smaker datteren Eline (13 måneder) på brød med eggesalat.

På kjøkkenet i Egersund er det rester av mat i en god omkrets rundt Eline på 13 måneder. Alt skal klemmes og kjennes grundig på før det havner i munnen. Noe kommer ut igjen og kastes på gulvet, noe gis et nytt forsøk.

Sardiner, stekt løk og hummus glir ned til kveldsmat. Det er takket være gjentatte smaksprøver som ikke nødvendigvis har vært en suksess fra start. Reddiker glir ennå ut og inn av munnen som små CD-plater, med et lite «ha det» før de havnet på gulvet til ære for Instagram-følgerne (@babymatglede). Men, hun kommer til å få tilbud om reddiken igjen en annen gang.

Les hele saken med abonnement