Ernæringstest av gulost: Den største forskjellen er prisen
To av billigvariantene får terningkast seks.
Ost er noe mange av oss spiser ofte. Gjerne hver dag, og kanskje også til flere av dagens måltider. Det er bra, for ost inneholder mange viktige næringsstoffer som kalsium, jod, protein, vitamin A, riboflavin (vitamin B2), vitamin B12 og sink.
Ost og andre meieriprodukter er faktisk vår viktigste kilde til både kalsium og jod, og dette er noe av grunnen til at vi anbefales å innta tre enheter med meieriprodukter pr. dag. En enhet regnes som et glass melk, en yoghurt/skyr, en skive brød eller et knekkebrød med ost.
Spis ost selv om du ikke tåler laktose
Noen unngår ost fordi de reagerer på melkesukker. Det ikke alle vet, er at gulost inneholder minimalt med melkesukker og tåles derfor av de fleste med laktoseintoleranse. Brunost derimot inneholder mye melkesukker, men også mye jod.
Opptatt av sunn og næringsrik kost på matbordet i familien? Her er flere tester: