Test av halvstekte brød: Inneholder mer salt enn ferskt brød

Er du opptatt av sunnhet, bør du gå for annet enn halvstekt brød.

ÉN VINNER: Ett av disse brødene får terningkast seks.

Halvstekte eller lettstekte brød er brød du kjøper vakuumpakket i butikken, og som skal stekes i ovnen hjemme før de spises. Her har vi sammenlignet næringsinnholdet i halvstekt brød som finnes i de største matvarekjedene. Vi har ikke tatt med loff og baguetter.

Ikke like grove som andre brød

Fordelen med halvstekt brød, er at vi kan kjøpe inn flere brød av gangen, for eksempel når vi er på hyttetur. Mange liker også smaken og lukten av nystekt brød.

Skal du tenke sunnhet, bør du kanskje heller gå for annet enn halvstekt brød. Ikke fordi de er så usunne, men fordi det finnes flere sunne alternativer blant de ferske brødene. Velger du et ferskt brød, kan du få brød som inneholder mer fiber og mindre salt enn de halvstekte gjør.

Opptatt av sunn og næringsrik kost på matbordet i familien? Her er flere tester:

Les også

Test av blåbærsyltetøy: Mest bær i vinnerne

Les også

Sunn snacks i sommer? Sjekk hva som er best i test

Les også

Test av hamburgere: Mer kjøtt enn mange tror

Mer salt i halvstekt brød

Kun et av brødene i denne testen har lavt nok saltinnhold til å kunne få et nøkkelhullsmerke. Nøkkelhullsmerkede brød kan nemlig ikke inneholde mer enn ett gram salt pr. 100 gram brød.

De fleste av oss får i oss for mye salt, og for de av oss som spiser en del brød er salt faktisk en stor kilde til salt. Derfor er det lurt å sjekke saltinnholdet når du kjøper brød. Halvstekte brød inneholder generelt litt mer salt enn andre brødtyper.

Dette er en ernæringstest, ikke en smakstest. Hele testen finner du hos bramat.no.

Artikkelen er levert av Bramat, en uavhengig kunnskapsbedrift som driver nettstedet bramat.no og har rådgivende tjenester innen kosthold, trening og helse.