Forskere fant sammenheng mellom kosthold og barns personlighet: – Viser seg å være enda klarere enn vi tidligere har trodd

Barn som har et sunt kosthold i oppveksten, scorer høyere på visse personlighetstrekk når de er åtte år gamle, viser ny norsk forskning.

Forskere fant tydelig sammenheng mellom ernæringen barn får i seg fra de ligger i mors mage og personlighetstrekk når de er åtte år gamle.

At kostholdet påvirker barns fysiske helse, er en kjent sak.

Nå viser ny norsk forskning at maten de minste spiser, kan ha betydning for den psykiske helsen. Sammenhengen viser seg til og med å være tydeligere enn forskerne tidligere har trodd.

Det forteller barnepsykiater og postdoktor Christine Helle og professor Nina Cecilie Øverby. De jobber begge ved Universitetet i Agder (UiA) og er blant flere forskere som står bak den ferske studien.

Forskerne har brukt data fra «Den norske mor, far og barn-undersøkelsen» (MoBa). Her er 40.000 barn blitt fulgt gjennom flere år.

Funnene er klare: Det er en sammenheng mellom hva barn spiser fra de ligger i mors mage og tidlig i livet, og personlighetstrekk og symptomer på angst og depresjon når de er åtte år gamle.

Les hele saken med abonnement