Foreldreliv

Barnet har ødelagt skolens nettbrett. Når skal foreldrene betale?

Skal foreldrene punge ut om førsteklassingen bruker skolens nettbrett som spade? Forbrukerrådet etterlyser nasjonale retningslinjer for nettbrett i skolen.

På Sinsen skole i Oslo brukes nettbrettet - som de kaller læringsbrett - blant annet til å lage egne digitale lærebøker i naturfagstimene. Foto: Arkivfoto: Stein J. Bjørge

I praksis behandles nettbrett i skolen på samme måte som annet skolemateriell eleven har tilgang til: Foreldre kan måtte ta regningen om nettbrettet blir ødelagt. Foto: Arkivfoto: Stein J. Bjørge

Halvparten av elevene i grunnskolen har sitt eget nettbrett eller egen chromebook. Hva om førsteklassingen bruker brettet som ping-pong racket så det går i stykker? Eller femteklassingen søler skolemelken utover nettbrettet? Eller om syvendeklassingen mister det i bakken så det knuser?

Hvem er egentlig ansvarlig dersom nettbrettet av ulike årsaker går i stykker, og hvilke retningslinjer finnes for bruken av dem?

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få smarte tips fra eksperter og gode forslag til løsninger på store og små utfordringer du møter i livet som forelder. Rett i innboksen.