Hit kom fiffen for å sole seg i glansen av hverandre. Sanatoriet fikk en helt annen historie

Innsnørte kvinner med lange skjørt ville posere og puste inn frisk luft på fjellet. Den unike historien til Tuddal høyfjellshotell tar dagens vertskap vare på.

AFTENPOSTEN HISTORIE: Den gamle furuen utenfor hotellet i Telemark har stått der fra de velkondisjonerte fra Kristiania kom til sanatoriet på slutten av 1800-og langt inn på 1900-tallet.

Dagens vertskap, Einar Gurholt (42) og samboer Malin Torsdatter Abrahamsen (37), har overtatt en kulturarv. Paret skaper sine egne historier, men glemmer aldri den spesielle fortiden. Bakgrunnen til dette gamle, godt bevarte trehotellet er en attraksjon i seg selv.

Med Tuddal høyfjellshotell i ryggen. Einar Gurholt, samboer Malin Torsdatter Abrahamsen og de to døtrene Thomine (t.v.) og Minda har en arv å forvalte.

På slutten av 1800-tallet var ikke norsk reiseliv mye til næring, selv om det var tegn i tiden på at noe var i ferd med å skje.

Mange av de første landsens etablissementene startet opp som sanatorier. For de fleste høres det ut som en syk historie.

Les hele saken med abonnement