Y

Grønn suppe og hvit fisk

Ingredienser

Til 4 porsjoner

500 g filet av skrei eller torsk

saltlake (6-7 prosent)

400 g frosne, grønne erter

4 dl fiskekraft

litt salt

Leaf vegetable, Food, Tableware, Ingredient, Dishware, Recipe, Cuisine, Plate, Dish
Plant, Art

Slik gjør du

Legg fisken i saltlake i 10 minutter. Saltlake lager du ved å røre ut 0,7 dl salt i 1 liter kaldt vann. Tørk fisken godt, og del den i passe store porsjonsstykker. Legg stykkene med skinnsiden ned på rist, og bak i ovn på 180 grader. Fisken er ferdig når du føler den begynner å flake seg ved et lett trykk.

Siden denne fisken skal oppi ei suppe, kan den gjerne være bare nesten gjennomstekt. Det er bedre å steke litt for kort, enn litt for lenge.

Kok opp fiskekraft, og ha oppi de frosne ertene. Kjør dette glatt i en foodprosessor. Smak til med salt. Juster med væska i forhold til konsistensen du ønsker. Med denne oppskriften kan du både lage suppe og puré. Her har jeg valgt å lage ei tykk og god suppe.

Fjern skinnet på fisken, og legg den over på et fat eller i suppeboller. Hell over den varme ertersuppa.


Kitchen utensil, Tableware

Foto: Mette Møller