Y

Varmrøykt kveite

Ingredienser

Kveite er godt, men blir ekstra god når den røykes i utekjøkkenet.

150-200 g kveite per person

fiskekjele i aluminium, med rist og lokk

flis, einerkvister og glør fra bjørkeved

salt

Plant, Art

Slik gjør du

Legg flis, einerkvister og glør i bunnen av en gammel fiskekjele. Plasser kveitestykkene med skinnsida ned på ei trefjøl, og rut opp fiskekjøttet med en skarp kniv. Sett fjøla på rist i kjelen. Deretter på med lokket, og kjelen plasseres ved bålvarmen.

Pass på at kjelen ikke blir for varm. Hvis du ikke klarer å legge hånda oppå lokket, må du trekke kjelen til side og la den hvile litt.

Kveita er ferdig varmrøykt når den begynner å bli lyst gyllenbrun på toppen og flaker seg.

Dryss på fingersalt, og nyt kveita som den er eller sammen med smørdampede sommergrønnsaker.

Kitchen utensil, Tableware

Foto: Mette Møller