Karriere

Karrierekoden: Er det rettferdig at småbarnsforeldre får komme sent og gå tidlig fra jobb?

Er det rettferdig at småbarnsforeldre får komme sent og gå tidlig fra jobb? Hør ukens episode av Karrierekoden.

Utnytter foreldre det at de har barn til å sluntre unna på jobb? Småbarnsforeldres frynsegoder er tema i ukens episode av Karrierekoden. Foto: Stein Bjørge

 • Elise Rønnevig Andersen
  Journalist

– Det er akseptert å si at man kommer for sent på morgenen fordi det var «kaos med levering i barnehagen», men du får ikke like forståelsesfulle blikk om du er forsinket med bussen.

Ukens episode av Karrierekoden handler om frynsegodene man får på jobb fordi man har fått barn. Er det urettferdig at småbarnsforeldre får komme sent og gå tidlig?

– Det er en forskjell mellom dem som har barn og dem som ikke har barn. Det er helt åpenbart, sier Jonas Brenna, forfatter av kronikken «Grådige og bortskjemte småbarnsforeldre».

Sammen med småbarnsmor Synne Hellum Marschhäuser er han gjest i ukens episode av Karrierekoden.

 • Lytt til Karrierekoden i iTunes eller Spotify.
 • Eller hør tabbene du må unngå i episoden nedenfor:

Slik lytter du til Karrierekoden

Karrierekoden kommer ut tirsdager annenhver uke. Podkasten tar opp nyttige temaer for deg som er i starten av karrieren din, men som også kan være aktuell for dem som har jobbet i mange år.

Enkel guide til hvordan du kan lytte:

Bruker du Iphone eller Mac?

Klikk på denne Itunes-linken og deretter på abonner. Da lastes nye episoder automatisk ned til Itunes på din mobil eller Mac.

Bruker du Android-telefon?

Besøk denne siden, eller last ned en podkast-app på telefonen din (for eksempel «Acast»). Der søker du opp podkasten du ønsker å abonnere på og trykker «abonner». Du kan også sørge for at nye episoder lastes ned automatisk, i innstillinger.

Vil du lytte på datamaskinen?

Bruker du PC eller Mac, kan du lytte på denne siden eller klikke på Itunes om du har programmet installert. På mobil kan du laste ned en podkast-app (for eksempel «Acast»). Der søker du opp podkasten du ønsker å abonnere på.

 • Ønsker du å få med deg lignende saker? Vi har en egen Facebook-side for Karriere.

Les mer om

 1. Karrierekoden
 2. Karriere
 3. Jobb
 4. Podkast
 5. Jobb og karriere