Kultur

Forskning: Derfor gråter vi av musikk

Å høre på trist musikk når du er lei deg, kan få deg i bedre humør, mens sint musikk når du er sint, kan forsterke sinnet, viser ny forskning.
Kultur

Neste sommer er det 25 år siden «Neste sommer»

– I en tid med store omveltninger stopper man kanskje opp og lurer på om dette er bedre enn det vi hadde før, sier Lars Lillo-Stenberg. Men ikke kall ham en nostalgiker.
Kultur

Denne romanen har alt. Den treffer deg både i hjerteroten og midt i planeten på en gang

Det er på tide du forsvinner ned i en roman som har alt, nemlig den pulitzerprisvinnende, bestselgende, Oprah-Winfrey og Obama-hyllede romanen «Den underjordiske jernbanen» av Colson Whithead. Den er rystende, rørende og rammende – og treffer deg både i hjerteroten og midt i planeten på en gang.
Kultur

«Dunkirk» er Nolans mesterstykke

Christopher Nolan skaper stor filmkunst av kaoset under den britiske evakueringen fra Dunkirk i 1940.
Kultur

Første trailer for «Snømannen»-filmen klar

Onsdag ettermiddag, norsk tid, er det duket for første glimt fra Hollywood-filmatiseringen av Jo Nesbøs «terrifying bestseller», som det heter på den amerikanske posteren.
Kultur

Rekordstort inntak til høyere utdanning

Mer enn 94.000 søkere har fått tilbud om studieplass gjennom Samordna opptak i år. Aller vanskeligst var det å komme inn på medisinstudiet ved Universitetet i Oslo.
Kultur

Slik begrunner VG og NRK identifisering av professor

Anki Gerhardsen klager inn flere medier for pressens eget etikkorgan for å ha identifisert en professor. Mannen har sendt seksuelle meldinger til flere unge kvinner.
Kultur

Game of Thrones sesong 7: Krigen nærmer seg

Ed Sheeran synger, Daenerys Targaryen kommer hjem, og folket forbereder seg på krig. Game of Thrones plasserer brikkene på brettet i sin nest siste sesong.
Kultur

Her er Game of Thrones-anmeldernes favoritt-scener

Mandag er det première på en ny sesong av en av verdens mest populære TV-serier. Her er noen favoritt-scener fra tidligere sesonger – og hva vi kan forvente av sesongpremièren.
Kultur

Her er 15 tidløse sommeralbum

Alle snakker om enkeltlåtene, men hele album fungerer også fint i varmen. Pop, soul, country, jazz eller hiphop – her er 15 plater som står seg sommeren gjennom.
Kultur

18 Emmy-nominasjoner til «Stranger Things»

Årets Emmy-nominasjoner er klare, og skuespiller Alec Baldwin er blant de nominerte for sin parodi av Donald Trump i sketsj-programmet "Saturday Night Live".
Kultur

Lollans Arv – episode 1: Jenny Skavlans første møte med dødsboet

DOKUMENTARSERIE: I 2013 dør fashionistaen og livsnyteren «Lollan» bare 71 år gammel. Uten arvinger står den fantastisk arven i fare for å gå tapt, men gjennom Jenny Skavlan får garderoben nytt liv.
Til toppen