Stargate: - Den desidert største prisen vi har fått

Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen gikk fra tv-stasjon til tv-stasjon i natt etter at de hadde vunnet Grammy. Alle ville vite hvordan de to hviteste menn i r'n'b hadde blitt sjangerens beste låtskrivere.

Produsentduoen Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen vant grammy for årets R&B-låt.
  • Adresseavisen
  • Stian Wallum

— Dette er bare helt ubeskrivelig, strålte Mikkel backstage mellom alle TV-opptredene. R&B-låten «Miss Independent» er skrevet for artist Ne-Yo og er på albumet «Year of the Gentlemen.»

Sammen med Tor Erik, kona Hege Christin Fossum, Tor Eriks kone Roda Ahmed og manager Tim Blacksmith gikk han rundt i gangene på Staples Center og svevde. - Dette er den desiderte største prisen vi har fått, sa Eriksen med tårer i øynene.

Hadde et lite håp

— Vi hadde et lite håp om at vi kunne vinne, innrømmet han.- Men vi var forsiktig med snakke om det. Jeg hadde ikke forberedt noen takketale eller noe sånt. Det er bare helt fantastisk, jublet Mikkel Eriksen mens superstjerne-gjeterne trakk i armen hans for få ham inn i neste TV-studio. I kategorien beste R&B-låt var Stargate også nominert for «Spotlight», framført av Jennifer Hudson, som i stedet vant kategorien beste R&B-album.

Hermansen og Mikkel Eriksen i Stargate var også nominert i kategorien årets album, som gikk til Robert Plant og Alison Krauss med «Raising Sand».

Snakket med verdenspressen

Vanligvis er Stargate bakmennene, men under Grammy-showet hedres også de som lager musikken. Årets rnb-sang i år er Miss Independent skrevet av Stargate for Ne-Yo. Dermed måtte Eriksen og Hermansen selv stå i rampelyset - noe de taklet med bravur. Det var to staute karer i smoking og plettfri engelsk som svarte på spørsmålene fra verdenspressen etter showet.De amerikanske journalistene lurte på hvordan to hvite menn fra Norge kunne markere seg så sterkt i den svarte og amerikanske musikksjangeren.

- Musikken vi vokste opp

— Dette er den musikken vi vokste opp med. Vi var ti-tolv år da hip hop slo igjennom i Europa. Vi hørte på Stevie Wonder og Prince og ble veldig inspirerte, svarte Eriksen.- For fire år siden da vi først kom hit var det ingen som trodde at vi kunne skrive rnb. Ikke Ne-Yo heller, men Ne-Yo er en pen mann. Etter hvert ble han overbevist av det som strømmet ut av høytalerne våre, sa en stolt og offensiv Tor Erik Hermansen.Stargate var i også i fjor nominert til Grammy-pris med Beyonce-låten «Irreplaceable».

– Da tenkte vi at det var nå eller aldri, så det var en stor opplevelse å komme tilbake i år, sier Tor Erik Hermansen til NTB.

Lav profil

Medieskye Stargate er bosatt i New York. De har valgt å holde en lav profil, men har etablert seg som noen av de absolutt hotteste produsentene i bransjen. Superprodusentene ble tidligere i år utnevnt til årets produsenter av Billboard hot 100, USAs singelliste, skriver NTB.

Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen flyttet til USA i 2005 for å etablere seg på det amerikanske platemarkedet, usikre på om de ville lykkes.

Etter en litt treg start kom gjennombruddet med sangen «So Sick» for R&B-artisten Ne-Yo. En låt som ble nummer 1 både i USA og Storbritannia.

Beyonce

Stargate har den siste tiden jobbet tett med blant andre Beyonce. Hennes ferske album «I am... Sasha Fierce» gikk rett til topps på Billboards albumliste da den ble sluppet høst.

Stargate vant Grammy-pris for beste R&B-sang under utdelingen i Los Angeles søndag kveld. Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen flyttet til USA i 2005 for å etablere seg på det amerikanske platemarkedet, usikre på om de ville lykkes.

Jennifer Hudson sang under Grammy-utdelingene.