Kultur

Rolling Stones med gratiskonsert i Havana

De var uglesett som ideologisk korrupte av kommunistregimet på Cuba. Nå skal The Rolling Stones spille stor gratiskonsert i Havanna som vil bli filmet for ettertiden.

The Stones. Nå også på vei til Cuba og Havana med gratiskonsert 25. mars. Det er den første store rockekonserten i landet siden revolusjonen i 1959. Foto: MIKE BLAKE

  • Geir Salvesen

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts og Ronnie Wood. Medlemmene av rockegruppen The Rolling Stones skal spille sin første rockekonsert i Havanna. Og det blir den største konserten i landet etter revolusjonen i 1959. Bandet la ut informasjon om det som skal bli en storstilt gratiskonsertpå sine hjemmesider tirsdag ettermiddag.

Konserten skal foregå fredag 25 mars i år på Ciudad Deportiva de la Habana.

Det er det nye tøværet mellom Cuba og USA som har gjort dette mulig. Konserten kommer bare få dager etter at USAs president Barack Obama møter Cubas president president Raul Castro.

The Stones har de siste ukene vært på en omfattende turné i Sør-Amerika hvor bandet har spilt for store forsamlinger i storbyer som Santiago, Buenos Aires, Montevideo, Rio de Janeiro, og hvor bandet etter hvert også skal til Lima, Bogotá og Mexico City.

Meningen er også å skaffe instrumenter til cubanske musikere og det er inngått et samarbeid med mange utstyrsleverandører.

–Vi har opptrådt mange spesielle steder i løpet av vår lange karrière, men dette showet i Havanna kommer til å bli en merkedag for oss, og vi håper også for alle våre venner i Cuba, sa bandet i en kommentar.

Det amerikanske bandet Audioslave spilte i Havanna i 2005 for et publikum på 50.000 mennesker.

  1. Les også

    Mick Jaggers hyllest til sex, dop og rock'n roll

  2. Les også

    Keith Richards truet med å slutte – nå vil han lage nytt Stones-album

  3. Les også

    Legendarisk finale