Kultur

Direktørstillingen ved Munchmuseet utlyses

Byrådet utlyser i dag direktørstillingen ved Munchmuseet. - Det er en reell utlysning og jeg oppfordrer kvinner til å søke, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen. Direktør Stein Olav Henrichsen søker stillingen på nytt.

Direktør Stein Olav Henrichsen ved Munchmuseet ønsker å fortsette i seks nye år. Her sammen med kulturbyråd Rina Mariann Hansen (ap.), som sammen med resten av Byrådets skal ta stilling til hvem som får jobben. Foto: Arve Henriksen

 • Heidi Borud
  Heidi Borud
  Kulturjournalist

Åremålsstillingen til direktør Stein Olav Henrichsen går mot slutten. Byrådet utlyser i dag stillingen som direktør ved Munchmuseet, som er organisert som en kommunal etat i Oslo kommune. På spørsmål fra Aftenposten om utlysningen er skreddersydd for Henrichsen, svarer kulturbyråd Rine Mariann Hansen (a), følgende:

— Dette er en reell utlysing og jeg oppfordrer kvinner til å søke. For meg er det viktig at det kommer mange søkere. Dette er en sentral, utrolig spennende og strategisk meget viktig stilling i Oslo kommune, sier Hansen.

Direktør Stein Olav Henrichsen ved Munchmuseet ønsker å fortsette i seks nye år. Her sammen med kulturbyråd Rina Mariann Hansen (ap.), som sammen med resten av Byrådets skal ta stilling til hvem som får jobben. Foto: Arve Henriksen

Det er tre ukers søknadsfrist og Byrådet er innstilt på en rask behandling av søknadene. Kulturbyråden er kjent med at direktør Stein Olav Henrichsen søker på nytt. Til Aftenposten, sier hun:

— Det synes jeg er positivt. Henrichsen har flotte resultater å vise til, sier Rina Mariann Hansen.

Kulturbyråd Rina Mariann Hansen understreker at det er en reell utlysning av direktørstillingen ved Munchmuseet. Foto: Rolf Øhman

Henrichsen søker på nytt

Direktør Stein Olav Henrichsen ( 62 år) søker stillingen for seks nye år. Til Aftenposten sier Henrichsen at han er godt motivert for å fortsette.

— Det er først og fremst på grunn av den store betydningen kunstsamlingen har. Vi forvalter Norges viktigste kunstsamling og trolig den eneste med stor internasjonal betydning. Museet har også et kompetent og motivert lag og et miljø jeg trives godt med, og det er svært inspirerende med byggeprosjektet i Bjørvika, sier Henrichsen

På spørsmål om gode resultater svarer han at organisasjonen nå er velfungerende og profesjonell, egentinntjeningen ved museet i hans ledertid har økt fra ca 5-6 prosent til 36 prosent, forskningsinnsatsen er betydelig styrket og at museet i fjor satt publikumsrekord med over 250.000 besøkende.

Oppfordrer mange til å søke

Stillingen er åremål for seks år med mulighet for forlengelse i seks nye år. I utlysningsteksten fremgår det at direktøren skal ha ansvaret for god samlingsforvaltning av både Munch- og Stenersensamlingen gjennom forskning, bevaring og formidling til publikum lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Kommunen har ambisjoner om at Munchmuseet skal nå et bredt sammensatt publikum og nye brukergrupper.

Rollen krever derfor langsiktig strategisk tenkning rundt publikumsutvikling, markedsføring og samarbeid med andre internasjonale kulturinstitusjoner. Om få år skal Munchmuseet flytte til Bjørvika og det stilles derfor store krav til omstillings- og samarbeidsevne for å lykkes med etableringen og videreutviklingen av utstillingsaktiviteten og museumsorganisasjonen i nytt bygg.

Arbeidsplassene i Oslo kommune skal preges av mangfold og de ansatte skal gjenspeile byens befolkning. Kommunen oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke, uansett alder, funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn.

Arbeidsoppgaver gir seg delvis selv: Lede og utvikle Munchmuseet, forvalte, bevare og formidle kunstsamling, og forberede og gjennomføre flyttingen til nytt museumsbygg i Bjørvika. Kvalifikasjoner som kreves er utdannelse på universitets- eller høyskolenivå, bred ledererfaring der det kan vises til gode resultater, og erfaring og evne til å lede utviklings- og omstillingsprosesser.

 • Mer om Munchmuseet og Edvard Munch kan du lese her:
 1. Les også

  Investor Christian Bjelland låner ut Melgaard-maleri til Munchmuseet

 2. Les også

  Munchmuseet har satt publikumsrekord og passert 250.000 besøkende

 3. Les også

  - Det nye museet blir fantastisk

 4. Les også

  Hvor er kvinneblikket på Munch?

Les mer om

 1. Kunst

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Stein Olav Henrichsen fortsetter som direktør ved Munchmuseet

 2. OSLO

  Munchmuseet vil oppheve gavegrense

 3. KULTUR

  Oslo ber staten om hjelp til å drifte nytt Munch-museum

 4. KULTUR

  Munchmuseet holder åpent til nytt museum er klart

 5. KULTUR

  Stor interesse for Edvard Munch i Paris

 6. KULTUR

  Én deltok, én takket nei, og én vi la fellesskapet betale. Tre kunsttopper valgte helt ulikt da de ble invitert til Tangen-seminaret.