Et steg videre

Etter 40 000 solgte plater er Christine Guldbrandsen klar med album nummer tre. Til tross for all interessen i utlandet i fjor: Bergenserinnen lar seg ikke rive med av medie- eller markedspress. 21-åringen vil kun være seg selv, og satser nå norsk - bokstavelig talt.
  • >
  • >tor G. Stenersen (foto)<br
  • >sturle Scholz Nærø<br
  • <br
  • Men best eg ser deg når mørkt det er, synger fjorårets norske Grand Prix-sensasjon. Hva har skjedd med Christine Guldbrandsen?

Blide, blonde minner fra en blitz-hektisk uke:Norges utsending til Melodi Grand Prix beleiret av internasjonal presse. I Athen i mai slo den daværende 20-åring ned som en svalt smilende medie-sensasjon. Til slutt sprakk timeplanen, og også Aftenposten måtte før finalen klare seg uten intervju.

Mest spilt.

I en rekke land, ikke minst sitt eget, har Christine Guldbrandsens tindrende sopran vakt bred oppsikt. "Alvedansen" var en av de mest spilte sangene på norsk radio våren 2006. Deretter ble det — helt bokstavelig - stille på platefronten:I stedet for å surfe videre på mediebølgene hun hadde skapt, gikk bergenserinnen rett i studio. Og ble der. Helt til nå, omtrent. - Å få delta i Grand Prix var en fantastisk opplevelse og en enestående erfaring. Etterpå følte jeg meg tom. Jeg ville ikke lire av meg musikk bare for å ha en ny plate ute, men vente til jeg hadde noe skikkelig å komme med. Gjennom albumet "Christine" håper jeg at publikum kan bli bedre kjent med meg som person. Bortsett fra på scenen er jeg faktisk sjenert, tilstår Christine, og myser ned i kaffekoppen.

Meget påkostet.

Hvor mange hundre studiotimer artisten har tilbragt i studio de siste månedene, sammen med produsentene Kjetil Fluge og Atle Halstensen, vet ingen av dem. Hennes tredje album er en meget påkostet affære, og denne gang bidrar Christine Guldbrandsen også som medprodusent, tekstforfatter og komponist.- Med unntak av en folketone er alt materialet nyskrevet. Det ligger vanvittig mye av meg selv i disse sangene. Men egentlig er jeg bare en vanlig 21-åring med en litt uvanlig jobb. Å opptre gir en ubeskrivelig følelse - ja, det er det beste av alt!- Brakdebut 18 år gammel, med gulltrofé og 30 000 solgte plater. Krevende med album nummer tre, til og med på norsk?- Jeg vil heller kalle prosjektet et steg videre. Å skrive norske tekster krever mer, og gir mye mer tilbake. Ofte beveger jeg meg innenfor det man kan kalle norsk tonalitet. På platen finnes helt enkle arrangementer, bare med hardingfele, men også store, mer filmatiske ting. Jeg liker å leke og utforske.- Folketonen "Den dag kjem aldri", med ensom tekst av Åsmund Olavson Vinje, er både overraskende, mørk og vemodig?- Jeg har alltid hatt kjennskap til den og vært forelsket i den. En vanvittig nydelig sang. Resten av platen er ikke melankolsk; her er så mye forskjellig. Selv om jeg var med i Grand Prix i fjor, er jeg ingen typisk artist for den konkurransen. Jeg er meg selv. Les anmeldelsen: