Estoniakatastrofen blir dramaserie på Viaplay

Historien om Estoniakatastrofen blir dramaserie på Viaplay under tittelen «Estonia – den siste bølgen».

852 mennesker døde da passasjerferjen Estonia sank i Østersjøen i september 1994. De fleste døde ligger fremdeles inne i vraket på rundt 60 meters dyp.
  • NTB

Det er Charlotte Brändström som stiller som regissør og serieskaper.

– Å lage drama basert på virkelige hendelser er en stor utfordring. Ambisjonen er ikke å dramatisere det vi allerede vet, men å vise det vi ellers ikke hadde fått se. Vi vil stille spørsmål om hva som virkelig skjedde, og hvorfor, sier Brändström via en pressemelding.

«Estonia – den siste bølgen» er fortsatt på utviklingsstadiet. Produksjonen har imidlertid gjort et stort antall intervjuer for å komme så tett på hendelsesforløpet som mulig, heter det videre.

Charlotte Brändström har tidligere regissert TV-seriene «Counterpart» og «The Outsider», samt «Johan Falk» og «Wallander». Hun er også aktuell som regissør for Netflix-serien «Den usannsynlige morderen», om Skandiamannen.

Så langt er det ikke kjent når «Estonia – den siste bølgen» vil få premiere.

Charlotte Brändström skal ta plass som regissør når en dramaserie om Estoniakatastrofen ser dagens lys.

Den 28. september 1994 sank fergen «Estonia» i Østersjøen, og 852 mennesker mistet livet.

Journalist og regissør Henrik Evertsson fikk tidligere i år det Stora journalistpriset i klassen årets avsløring for den norskproduserte dokumentarserien «Estonia – funnet som endrer alt».