Kultur

Annen stjernevei

Asle Beck (29) har aldri vært inne på tanken å melde seg på "Idol". Likevel drømmer han om en artisttilværelse.

 • > (foto)
 • Forf><forf
 • Forf><forf>cecilie Asker<
 • <forf>arve Henriksen <

— Veldig bra, dette låter utmerket. Kanskje blir det enda bedre med bare deg og en gitar.Artistveteranen Jahn Teigen instruerer Asle Beck, mens tonene fra Becks selvskrevne låter triller ut av høyttalerne i Teigen Studio på Tjuvholmen. 29-åringen fra Oslo er inne i sitt tredje år i "stallen" til Jahn Teigen. Nå håper hobbyartisten å være nærmere en platekontrakt enn noen gang, selv om han ikke er en av de ti som i kveld kjemper om videre avansement i Idol på TV 2. Beck er en av svært mange som benytter såkalte talentfabrikker, i håp om å skaffe seg en artisttilværelse. Selv om utgiftene til studioleie må dekkes av egen lomme, og sjansene for å trenge igjennom popmusikkens nåløye er trangere enn noen gang, øyner de likevel et håp.- Jeg har skrevet tekster og låter så lenge jeg kan huske, uten at jeg har gjort noe mer med det. Så hørte jeg at Teigen studio annonserte etter artister i 2001, og gjerne folk som hadde selvskrevne ting. Og da ringte jeg, og her er jeg, sier han.Hans eneste offentlige opptreden stammer tilbake fra "Halv 7" på NRK. Selv om han er fullt oppmerksom på at det ikke er en menneskerett å spille i Oslo Spektrum, håper han det skal være et marked for ham der ute. Men han vet ting tar tid. - Jeg har deltatt på visningskvelder i regi av Teigen studio, på Aker Brygge. Det var både rart og morsomt, men det var en fin mulighet til å få vist frem tingene mine, sier han.

Holder ut.

Til daglig jobber han som kursinstruktør, drømmen er likevel å få gitt ut sin første plate. For tiden jobber han med å spille inn en demo hos Teigen, som skal presenteres til diverse plateselskaper.Teigen studio er åpent for alle som bærer på en drøm om en mulig artistkarrière. Hit kan du komme, betale 1000 kroner i timen og du får en tekniker og studio til rådighet. Har du et talent utenom det vanlige, kan du bli værende. Da får du egne veiledningstimer av Teigen selv. Det var slik det startet for Dina, som i denne uken ligger på en niendeplass på VG-listen med låten "Hvis", og for Andreea, som nylig deltok i den norske Melodi Grand Prix-finalen.- Vi får ofte besøk av yngre band, og da kan vi sette av en hel helg for å jobbe med dem. I etterkant kommer Jahn ofte inn som rådgiver, sier manager Frida Thorsen ved Teigen studio.Til daglig mottar de en lang rekke selvproduserte demoer fra håpefulle. Selv foretrekker Teigen personlig oppmøte. - Jeg vil heller ha personlig kontakt, få prate med dem, og se om de har noe. Vi må få vite litt om de drømmene de bærer på, og de må forstå at det kan ta fem år før de kanskje får en platekontrakt. Det er ikke alle forunt å nå helt til stjernene, men det finnes også et marked for mange rundt på diverse klubbscener, sier Teigen.Til høsten planlegger han oppstart av det han har kalt Do-re-mi-skolen hvor unger i 10-12-årsalderen i første omgang skal få prøve seg. Deretter står andre aldersgrupper for tur.

 1. Les også

  Her kan du bli "Idol"

 2. Les også

  Dette synger Idol-deltagerne i kveld:

Artistveteranen Jahn Teigen liker det han hører fra Asle Beck. 29-åringen har vært en av Teigens elever i tre år. Nå håper han på en platekontrakt. Foto: TRYGVE INDRELID

Les mer om

 1. TV

Relevante artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Jahn Teigen jobbet med en ny plate før han døde: – Jeg tror ikke pappa skjønte at han skulle dø

 2. KULTUR
  Publisert:

  Kulturministeren om Jahn Teigen: – Nasjonalskatten vår har gått bort

 3. KOMMENTAR
  Publisert:

  Jahn Teigen: Entertaineren som skinte sterkere enn de andre

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Nå jakter Teigen prompefaktoren i Bryne

 5. KULTUR
  Publisert:

  «Battle» er dansefilm med politisk snert

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Nå er Teigen optimist