Kultur

Hardkjør mot Jacko

Det har haglet med angrep og motangrep i rettssaken mot popstjernen, som risikerer 21 års fengsel. Og ennå er bare en uke av saken tilbakelagt.

 • Forf>
 • <forf>per A. Christiansen <

"Det gikk svært bra. Det gikk svært bra." Slik kommenterte Michael Jackson (46) saken mot seg da han fredag kveld forlot rettslokalet i Santa Maria. Ikke alle tør være like optimistiske på popstjernens vegne. Men de fleste amerikanske kommentatorer later til å være enige om at hans sak står noe sterkere når retten settes igjen i dag, enn det så ut til å gjøre i midten av uken som gikk.Fremfor alt har de understreket hvordan forsvareren, Thomas Mesereau jr., har høstet noen viktige poenger i kryssforhør av påtalemyndighetens første viktige vitne.

Videofremvisning.

Som seg hør og bør i en slik sak, har videofremvisninger — tre i tallet - dominert første uke av rettsforhandlingene.Det startet med filmen som utløste det hele; dokumentaren som ble laget av den britiske fjernsynsmannen Martin Bashir, og som ble vist i USA og Europa i februar 2003. I denne filmen ble Jackson vist hånd i hånd med den da 13 år gamle gutten som han påstås å ha forgrepet seg mot. Han gjorde det også klart at han ikke så noe galt i å invitere smågutter opp i sengen til seg.Deretter viste påtalemyndigheten en video som politiet tok opp under ransakingen av Jacksons landsted Neverland, hvor de påståtte overgrepene skal ha funnet sted.Og fredag fikk retten se et videoopptak der det påståtte offeret og hans familie roser Jackson opp i skyene, og avviser at han skulle ha opptrådt utilbørlig. Denne videoen ble tatt opp to uker etter at Bashirs doumentarfilm ble sendt.

Kreftsyk.

Ifølge moren var ingen annen enn Jackson rede til å bistå dem da de først fikk kontakt med ham. - Gud benyttet seg av Michael for å hjelpe oss, sa hun på videoen. Hun fortalte også at det var sønnen som hadde spurt om han kunne kalle Michael Jackson "pappa" og fått svaret "selvfølgelig".- Han virket faktisk mer som en far enn vår biologiske far, sa det påståtte offerets yngre bror i den uredigerte videofilmen.

Innrømmelser.

Aktor i saken, Gordon Auchincloss, hevder at Jackson og hans medhjelpere holdt offeret, hans mor, søster og yngre bror som fanger på Neverland og tvang dem til å lage denne videoen.Men da den nå 18 år gamle søsteren fredag ble kryssforhørt av forsvaret, innrømmet hun at familien i denne perioden ble tatt med på handletur i nærheten uten å gjøre anskrik, og at ingen hadde sagt til dem at de ikke fikk lov til å forlate Jacksons overdådige hjem.Og mens hun tidligere hadde hevdet at Jackson hadde skjenket alkohol til offeret og en annen gutt, medga hun under kryssforhøret at dette vare var noe hun trodde. Jackson og de to guttene befant seg i et rom ved siden av stedets vinkjeller, og hun hadde gått ut fra at det var vin de drakk, sa hun og bekreftet også at hun selv ikke hadde smakt på varene.Endelig bekreftet søsteren at hun hadde løyet om enkelte ting under et intervju som sosialarbeidere foretok med henne før Jackson ble fengslet og siktet.

 1. Les også

  Who's Bad?

 2. Les også

  «Jacko» vil kalle inn superstjerner i vitneboksen

 3. Les også

  Michael Jackson til sykehus

 4. Les også

  Jackson blir på sykehus

 5. Les også

  Michael Jackson ute av sykehuset

 6. Les også

  Dommeren: - Michael Jackson bløffet ikke

 7. Les også

  Skrekk-jury for Jackson

 8. Les også

  Michael Jackson trues med ny rettssak

&lt;b&gt;Michael&lt;/b&gt; Jackson synes det går bra i rettssaken, og gjorde V-tegnet fredag. DAMIAN DOVARGANES, AP

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

 2. KULTUR

  Dette er anklagene mot Michael Jackson

 3. KULTUR

  HBO saksøkt etter Michael Jackson-dokumentar

 4. KULTUR

  Omstridt Michael Jackson-dokumentar tilfredsstiller ikke NRKs krav, vises likevel

 5. DEBATT

  Det tar i snitt 17 år fra barn er utsatt for overgrep til de forteller om det. Mange forteller aldri.

 6. VERDEN

  Trumps tidligere advokat forteller stadig mer til myndighetene. Slik kan Trump rammes hvis han snakker sant.