Kultur

- For spesielt interesserte

Debutplaten til Ole Evenrud fra 1983 het "Blond og billig". Det synes han er så flaut at samleplaten måtte hete "Høy og mørk".

  • Forf>
  • <forf>marie Aubert <

På mandag gir "Idol"-dommer Ole Evenrud ut samleplate fra tiden da håret var høyt og bleket og navnet var Ole i'Dole. — Du har sagt at platen er for spesielt interesserte?- Norge er jo et land av spesielt interesserte, også. Selvfølgelig kan det hende at "Idol"-effekten gir noen nye fans. Men platen er først og fremst til dem som hadde platene mine på kassett og vinyl på 80-tallet og somlet dem bort senere, sier Ole Evenrud. Men noe comeback er det overhodet ikke snakk om.- Nei, det skulle vært for veldigmasse penger, i så fall.

Blond.

På samleplaten "Høy og mørk - Det beste av Ole i'Dole" finnes store og ikke fullt så store hits fra Ole i'Doles fem album. Ingen av de gamle platene er å få kjøpt lenger. Han debuterte som 19-åring med albumet "Blond og billig" og låten "Det var ikke min skyld" i 1983.- Det var ikke jeg som fant på navnet, altså. Men det passet fint å kalle samleplaten "Høy og mørk", det er jo litt verdigere. Hehe.Seks år senere var han klar for USA-lansering med "One Size fits All". Men platen ble aldri utgitt i USA, og Ole sa seg ferdig som artist og dro hjem. Produsentkarrieren etterpå for popfabrikken Hitsville ble langt mer lønnsom enn artistkarrieren.- Angret du aldri på at du ga deg som artist?- Nei, er du gæren! Det var mye bedre å avslutte frivillig enn å bliavsluttet. Men hadde jeg ikke blitt produsent senere, ville jeg sikkert vært bitter for at det stoppet der.

Lovet TV2.

Ole Evenrud har produsert plater for alt fra nestensuksesser som The Tuesdays til ordentlige suksesser som A-teens og Kurt Nilsen. Siste meritt er to låter for Grand Prix-glamrockerne Wigwam- Wigwam-gutta er gamle venner og bandkolleger av meg. Hadde jeg ikke vært med i "Idol", hadde jeg kanskje stått i Spektrum med leppestift og høye hæler jeg også, så man får være glad til, ler Ole Evenrud. - Og så det helt uunngåelige spørsmålet: Hvem vinner Idol i år?- Jeg har lovet TV2 å holde anelsene for meg selv, etter at jeg utpekte Kurt som vinner i april i forfjor. Jeg har jo mine anelser, men... neeei. Jeg har lovetTV2.

Ole Evenrud gir ut samleplaten &quot;Høy og mørk - Det beste fra Ole i'Dole&quot; for dem som somlet bort platene hans på 1980-tallet.

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk