Kultur

Ta Oschlo-testen

<iframe src="http://media.aftenposten.no/mm/2010/02/sprogomat/" scrolling="no" height="600" width="800" frameborder="0"></iframe>Nå kan du teste Oslo-dialekten din. Språkomaten her på Aftenposten.no er laget for dette formålet. <br></br> 4. JUNI 2010: INNSAMLING AV TALLMATERIALE FRA DENNE TESTEN ER NÅ AVSLUTTET. DU KAN LIKEVEL TA TESTEN HER.

  • Atle Brunvoll (multimedia)

Les også:

Du får vite om du er «østkant», «vestkant», «urban Oslo»,som er en mellomting mellom øst og vest, eller «gatesmart», som er dialekt med betydelig innslag av slang.

En lignende undersøkelse gjennomført i Bergen ble umåtelig populær. 56.000 bergensere tok språktesten. Nå gjenstår det å se om vestkantgutter, østkantberter og Holmlia-nordmenn syns det er like spennende å få testet språket sitt. De to forskerne Ingunn Ims og Karine Stjernholm har allerede merket den store interessen.

– Vi har kjørt en pilotundersøkelse på de to videregående skolene Wang og Etterstad i Oslo. Elevene syns det var kjempegøy. Egentlig begynte dette som en ganske liten undersøkelse. Men så kontaktet vi Aftenposten og spurte om de ville ha den på nettsidene. Det er en kjempemulighet for oss å få den typen tilbakemelding fra språkbrukerne.

I tillegg til språktesten i Aftenposten vil de to forskerne bruke lydopptak og intervjuer.

Les også

  1. En fra øst og en fra vest

  2. Skal måle Oschlo-språket