«ZeroZeroZero»: En åpenbaring av et narkodrama | Anmeldt av Asbjørn Slettemark

Et møte i den calabriske skogen sender 5000 kilo kokain over Atlanterhavet. ZeroZeroZero er den glimrende historien om volden som følger med lasten.

Don Mino bestiller 5000 kilo kokain fra Mexico, og lasten fører med seg vold, drap, elendighet og krig mot hans egen familie.

ZeroZeroZero er basert på en bok av Roberto Saviano, forfatteren som måtte gå i dekning etter han skrev boken Gomorra om den italienske mafiaen. I likhet med Gomorra, som ble til film og en knallsterk dramaserie, bruker ZeroZeroZero Savianos dokumentarstoff som grunnlag for fiksjon. Resultatet er meget bra.

Serien følger en last med 5000 kilo kokain fra tre ståsted: de mexicanske selgerne, de italienske kjøperne og det amerikanske mellomleddet. I Monterrey tar den unge narkomilitsen Firmaet over gater, byer og landsdeler med en voldskampanje vi kjenner fra Don Winslows Mexico-trilogi, og i de calabriske fjellene i Italia brygger det opp til et brutalt internoppgjør i Ndrangheta-mafiaen mellom unge Stefano og bestefaren Don Mino.

Les hele saken med abonnement