Kultur

Golden Globe-utdelingen: - En delt, men gledelig annenplass

  • Sturle Scholz Nærø
Ingen skuffelse preger filmprodusent Aage Aageberge etter nattens utdeling i Hollywood. Bildet er tatt på Norsk filminstitutt, rett etter at Kon-Tiki ble Oscar-nominert torsdag.
  • Norge er på pallen i en veldig svær, internasjonal konkurranse, sier landets filmdirektør om Golden Globe-utdelingen i natt.

Nina Refseth, sjef for Norsk filminstitutt, er ikke skuffet over at den ettertraktede prisen uteble under utdelingen i Los Angeles. Heller ikke Kon-Tiki s produsent, Aage Aaberge, er særlig lei seg:

"Ikke sjokkert"

— Du vet, man drømmer jo om at man klarer å vinne. Men jeg må vel innrømme at det var en stor favoritt, Amour , som fikk prisen for beste utenlandske film. Jeg er ikke direkte sjokkert over at Kon-Tiki ikke nådde opp, for å si det sånn.

- Skuespillere, regissører og flere andre var på plass i klodens filmhovedstad under Golden Globe-utdelingen i natt, norsk tid. Hvordan er stemningen i den norske leiren i Los Angeles nå?

Les også

«Amour» senket «Kon-Tiki»

Uvirkelig

— Jeg har hatt litt kontakt med dem gjennom natten. Resultatet ble som forventet, også for dem. Man må ikke glemme dimensjonene deltagelsen har der borte: I årenes løp har jeg sett mange Golden Globe-utdelinger. Det var litt uvirkelig å se mine gode venner spasere opp den røde løperen og inn i salen, sier en godt fornøyd Kon-Tiki-produsent.

Filmdirektør Nina Refseth er direkte entusiastisk, selv om Norge altså ikke fikk noen gylden globus i Hollywood:

Det var litt uvirkelig å se mine gode venner spasere opp den røde løperen og inn i salen. Aage Aaberge, filmprodusent

På pallen

— Norge har aldri tidligere vært nominert til denne prisen. Nominasjonene alene gjør at Kon-Tiki rangeres som en av de fem beste filmene i verden. Vi er på pallen i en veldig svær, internasjonal konkurranse og kom på en delt annenplass.

— Annenplass?

— Der er bare én vinner. Og én pall. Der er Norge, sammen med de fire andre som ikke fikk prisen.

- Golden Globde regnes gjerne som en indikator på hvilke filmer som vinner Oscar-pris om noen uker?

— Ingenting er avgjort. Oscar- og Golden Globde-nominasjonene gjør Kon-Tiki veldig synlig internasjonalt, og gir en drahjelp som er fantastisk. Nå fortsetter arbeidet med å markedsføre filmen frem mot Oscar-utdelingen 24. februar, fastlår Nina Refseth.

Les også

  1. Ben Affleck nattens vinner