Kultur

- Michael Jackson betalte for tilliten med sitt liv

Aktor snakket om de tre barna og fremtiden Michael Jackson planla sammen med dem i sin sluttprosedyre i dag.

Aktor David Walgren og ekspertvitne Dr. Paul White undersøker ett av bevisene som ble lagt frem i retten. Foto: Reuters

 • Kjersti Nipen
  Journalist

— Conrad Murray forårsaket Michael Jacksons død. Han forlot Michael Jackson. Han ga ham propofol (ett av medikamentene som forårsaket dødsfallet, journ.anm.) og forlot Michael Jackson, sa aktor David Walgren da han satt punktum for sin lange sluttprosedyre i straffesaken mot Michael Jacksons lege Conrad Murray i Los Angeles i dag.

Jacksons lege Conrad Murray er tiltalt for uaktsomt drap på Jackson.

Risikerer fire år i fengsel

Påtalemyndigheten hevder at Murray forårsaket dødsfallet ved uaktsomt å ha gitt Jackson en for stor dose av narkosemiddelet propofol og flere andre legemidler intravenøst for å hjelpe ham å falle i søvn.

Les også

Jacksons lege forblir taus

Dersom Murray blir kjent skyldig, risikerer han opp til fire års fengsel. Rettssaken avrundes i dag med aktor og forsvarers sluttprosedyrer. Aktor Walgren innledet med å snakke om Michael Jacksons tre barn, og om fremtidsplanene Michael Jakcson hadde.— Han var begeistret. Han så mot fremtiden. Han la langsiktige planer for seg og barna, sa aktoren i sin prosedyre, og minnet juryen om hvordan popstjernen bare timer før dødsfallet sto på scenen i Staple Center.

— Han ga en storslått oppvisning. 12 timer senere lå han død hjemme, i sin egen seng.

Opplyste ikke om bedøvelsesmiddel

I sin prosedyre pekte Walgren på hvordan Murray, etter at Michael Jackson ble erklært død, lot være å opplyse om hvordan han hadde gitt popstjernen medikamentet propofol. Dette er et hurtigvirkende, intravenøst bedøvelsesmiddel som til vanlig er beregnet på operasjoner, men som Michael Jackson brukte daglig for å få sove.

— Murray brøt tilliten mellom lege og pasient, hver eneste dag. Murray eksperimenterte med Michael Jackson, mener aktoren.

- Var ikke uforsiktig

Murray har innrømmet å ha gitt Jackson en dose på 25 milligram propofol tidligere på kvelden den dagen Michael Jackson døde. Prøver som ble tatt av Jackson på sykehuset, viser at han hadde høyere verdier av propofol i blodet.

Murray hevder at Jackson selv inntok mer propofol senere på kvelden, da Murray ikke var til stede i soverommet, og at det var det han døde av. Aktor argumenterte mot et slikt scenario.

— Michael Jackson var ikke uforsiktig. Han hadde livet foran seg. Han hadde tre barn han elsket høyt. Han hadde midlene til å skaffe seg propofol selv, men det gjorde han ikke. Han ville ha en lege som overvåket ham hele tiden, sa Walgren, som mener Murray har brutt all lege.

— Han oppførte seg ikke som en lege som setter pasienten først. Han satte seg selv først.

Nå venter juryen i Los Angeles på å høre forsvarerens sluttprosedyre. Deretter trekker juryen seg tilbake for å diskutere skyldspørsmålet. Dom i saken kan falle allerede i natt norsk tid, eller juryen kan fortsette diskusjonene i morgen og neste uke.

 1. Les også

  Murray forblir taus i Jackson-saken

 2. Les også

  Viste bilde av død Jackson

 3. Les også

  Michael Jacksons jakke solgt for 10 millioner

Relevante artikler

 1. NORGE

  Gutt (2) døde av LAR-medisin: Aktor ber om at drapstiltalte foreldre slipper straff

 2. FOTBALL

  30 år etter Hillsborough-tragedien: Dette skjedde i 1989

 3. A-MAGASINET

  Tok Arnfinn Nesset på seg drap han ikke hadde utført?

 4. VERDEN

  Pillene gjorde én familie til styrtrik, mens hundretusener ble narkomane.

 5. HISTORIE

  Her slår Hells Angels løs på festivalpublikumet. Dagen blir kalt «rockens svarteste dag».

 6. A-MAGASINET

  « ... A change is gonna come», har amerikanere sunget i tiår etter tiår. Men er det mulig å endre Amerika?