Kultur

Kvinne blir «Agent 007» i neste James Bond-film

Daniel Craig spiller inn sin siste James Bond-film. Nå er arvtageren funnet, ifølge britiske medier.

Daniel Craig poserer sammen med Léa Seydoux, Ana de Armas, Naomie Harris og Lashana Lynch på Jamaica. Bildet er fra et presseopplegg i april i forbindelse med neste Bond-film. Foto: GILBERT BELLAMY / X02971

 • May Synnøve Rogne
  May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

Spekulasjonene rundt hvem som skal ta en av filmindustriens mest kjente spioner videre, har vært mange. Blant andre Idris Elba, Richard Madden, Tom Hiddleston og Tom Hardy har vært nevnt.

Nå viser det seg at skuespilleren som har fått rett til å drepe er Lashana Lynch, skriver The Guardian. Lynch skal ikke spille en ny Bond, men en ny agent som har tatt over Bonds legendariske 007-nummer.

The Guardian siterer en anonym kilde i The Mail, og opplsyningen er ikke bekreftet fra offisielt hold. Ifølge kilden åpner den 25. Bond-filmen med at Bond har pensjonert seg på Jamaica, men blir kalt tilbake for et siste oppdrag.

«Det er en viktig scene i starten på filmen hvor M sier: «Kom inn 007», og inn kommer Lashana Lynch, som er svart, vakker og kvinne. Det er et slikt øyeblikk som gjør at du mister popcornet i gulvet. Bond er fortsatt Bond, men han er blitt erstattet som 007, sier den anonyme kilden ifølge The Mail.

Lashana Lynch er en britisk skuespiller blant annet kjent fra superheltfilmen «Captain Marvel». Foto: GILBERT BELLAMY / X02971

Les også

«Norsk» James Bond-film presenteres

Hvem er Lashana Lynch?

Manuset til den 25. Bond-filmen er skrevet av blant andre Phoebe Waller-Bridge, kjent fra blant annet komiserien Fleabag. Hun er kjent for sin feministiske penn, og valget av en kvinnelig 007 er kanskje et forsøk på å gjøre Bond-universet mer spiselig i et kvinneperspektiv.

Lashana Lynch er en britisk skuespiller som mange vil kjenne igjen fra superheltfilmen Captain Marvel. Her spilte hun Carol Danvers venninne, Maria Rambeau.

I den nye Bond-filmen heter karakteren hennes Nomi. Om hun blir en 007 vi skal følge videre i Bond-film nummer 26, er foreløpig ikke kjent.

 1. Les også

  James Bond skal filmes i Norge

 2. Les også

  Filmselskap avviser at James Bond spilles inn på Sunnmøre

Les mer om

 1. Film
 2. Daniel Craig
 3. James Bond

Flere artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Reagerer kraftig på nyheten om kvinnelig 007-agent: – Det er helt på trynet

 2. KULTUR
  Publisert:

  Ny utsettelse for James Bond-film

 3. KULTUR
  Publisert:

  Sir Sean Connery (90) er død

 4. KULTUR
  Publisert:

  Superstjerner avlyser og James Bond utsettes. Korona-frykt stopper kulturarrangementer verden over.

 5. KULTUR
  Publisert:

  Fornøyelig Agatha Christie-inspirert krimsatire uten arsenikk, men med mye humor

 6. KOMMENTAR
  Publisert:

  Sean Connery som James Bond: farligere, morsommere, mer sexy