Kultur

Metal-giganter til Oslo

Iron Maiden topper neste års Tons of Rock.

Bruce Dickinson og hans Iron Maiden kommer til Oslo i 2020. Her fra Bergen for ti år siden.
  • Robert Hoftun Gjestad
    Robert Hoftun Gjestad
    journalist
Nyhetsbrev Vil du ha film- og serietips rett i innboksen?

«Iron Maiden er kanskje et omreisende metalsirkus, men et latterlig effektivt og underholdende ett.»

Dette skrev Aftenposten om det britiske veteranbandet da de sist besøkte Oslo og omegn med konsert i Telenor Arena i 2016. To år senere spilte bandet i Trondheim, og 25. juni neste år er Bruce Dickinson og gjengen tilbake.

Nå som headliner på den store rock- og metalfestivalen Tons of Rock på Ekebergsletta i Oslo den siste helgen i juni 2020.

Et potent metal-sirkus er på vei til Norge igjen.

Spiller hits for fans

Neste års konsertrunde for det legendariske metalbandet fra Leyton i Øst-London er en fortsettelse av den såkalte Legacy Of The Beast Tour, som dermed går inn i sitt tredje år på veien.

Settlisten fra de siste konsertene på årets turnédel viser at dette er en real «greatest hits»-kveld med låter som «Aces High», «2 Minutes to Midnight», «The Trooper» og «The Number of the Beast» frem til avslutningen «Run to the Hills».

Neste års settliste vil sikkert også ligne mye på denne.

Seks band er klare

Tons of Rock flyttet fra festningen i Halden til Ekebergsletta i Oslo denne sommeren. Med storheter som Kiss, Slayer og Volbeat på plakaten ble festivalen en stor suksess, til tross for en runde med klaging over skadet gress da Norway Cup startet opp samme sted noen uker senere.

Festivalen solgte 15.000 billetter pr. dag i tre dager.

TIl neste års festival er det nå ikke bare Iron Maiden som er klare. Også Norges største metal band, Dimmu Borgir, den millionselgende rockegiganten Disturbed, franske Gojira, livefavorittene Sepultura og de norske boogierock-legendene Backstreet Girls er klare for 2020.

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Festival
  2. Konsert
  3. Musikk
  4. Iron Maiden
  5. Oslo