Kultur

NRK satser i helgene

NRK setter inn tungt skyts i kampen om seerne i helgene, anført av Fredrik Skavlan og Tore Strømøy.

 • Arve Henriksen
  Arve Henriksen
  Journalist

Foran et samlet pressekorps i studio 2 på Marienlyst i går kunne NRK-ledelsen presentere noe av det de skal by seerne på utover høsten. Selv om menyen består av mange kjente seersuksesser, som Nytt på nytt, Beat for Beat og Kvitt eller dobbelt, så mener underholdningssjef Tordis Aavatsmark at de også har programmer som vil fornye underholdningshøsten.

–Det blir feil å kalle dette kjedelig. Selvsagt går vi videre med solide suksesser, det er naturlig. Samtidig gjør vi mye nytt, sier hun.

Comeback

Størst oppmerksomhet i går fikk naturlig nok the comeback-kid, Fredrik Skavlan, som er tilbake på fredagene med Skavlan i høst.

–Det er klart det er viktig for oss at han er tilbake. Vi så at programmet han laget på svensk TV, og som også ble sendt på NRK1 sent på lørdager, ble godt mottatt. Derfor gleder jeg meg til å se ham tilbake på skjermen, sier Aavatsmark.

Nye Skavlan blir en samproduksjon med Sveriges Television. De tolv første programmene sendes fra Stockholm, de tolv siste sendes fra Oslo, og det blir både norske og svenske gjester.

–Og du skal heller ikke se bort i fra at vi klarer å lure inn en danske der også, sier Skavlan.

Gullrekka blir høyst sannsynlig like populær som før med talkshowkongen tilbake.

Attraksjon

Lørdagene styrkes kraftig, med blant annet jakten på Norges nye humortalent, hvor vinneren vil få sitt eget program på NRK i beste sendetid. I tillegg skal lørdagen fylles med fjorårets kanskje største seeroverraskelse, Norsk Attraksjoner med Linda Eide, samt Kvitt eller dobbelt og Viggo Johansens nye samtaleprogram, Viggo på lørdag. For ikke å glemme satsingen De ukjente, med Stian Barsnes-Simonsen som programleder. Dette er en revitalisering av serien Hodejegerne, den gang ledet av Tande-P.

Den store overraskelsen er at ny runde med Tore på sporet er flyttet til søndager.

–Tores format er endret i den forstand at programmet er blitt kortet ned. Vi har sett at det var Tores reisereportasjer som fenget seerne, derfor vil dette passe godt på søndagene. Samtidig har vi sett at søndagene er vår aller beste TV-dag, blant annet takket være Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, sier hun.

Strømøy får selskap av en ny underholdningssatsing, Elixir, hvor syv av Norges største idrettskjendiser skal trene syv kjendiser i ulike idretter.

  Marte Stokstad (t.h.) blir programleder for «Den norske humor» sammen med dommerpanelet Trond-Viggo Torgersen, Helen Vikstvedt og Harald Eia.

  Mest lest akkurat nå

  1. 1
   VERDEN
   Publisert:

   Beryktet telefonsamtale kan vikle Donald Trump inn i enda mer trøbbel

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5