Henning Holstad i «Mitt Oslo»: – Julaften på trappen blir et minne for livet

Etter å ha feiret jul med ca. 50.000 mennesker: Nå skal Henning Holstad forklare hvorfor han i år feirer utendørs. I en steintrapp.

I fjor strømmet nesten 4000 mennesker inn til Alternativ Jul i Folkets Hus, inkludert frivillige. I år skal Henning Holstad stå rett utenfor, av hensyn til gjester som ikke vet om avlysningen.
Gratis mat i tre døgn, gaver, overnattingsplasser: Vanligvis forvandles Oslo Kongressenter til julens mest gjestfrie hus. I fjor fikk Henning Holstad og de gode hjelperne ca. 3000 gjester. Bildet er fra 2016.
Skøyen i Oslo i 1984: Med landets første storkiosk revolusjonerte Henning Holstad norsk varehandel. Den senere FrP-politikeren ble dømt til fengsel for å selge melk, brød og grønnsaker etter lovpålagt åpningstid.

Gørr-grå himmel. Hutrende vind. Ishvit tak-neon. Men se: Der blinker et nisseslips! Eierens humrende forklaring:

– Man må gjøre det beste ut av det. Her på trappen skal jeg være i ni timer på julaften, frem til midnatt. Da kler man seg deretter. Vi blir en liten gjeng som skal prate med folk og dele ut gløgg. Forhåpentlig kommer ikke mange mennesker. Men for dem som kommer, skal vi absolutt være tilstede. Ved søylen der kommer et lite juletre.

Les hele saken med abonnement