Håper på karriereløft med Grand Prix-seier

  • Hege Lind-hanssen - Ntb
  • Jeg er litt ør. Dette er helt sprøtt. Jeg vet ikke helt om jeg har skjønt det, sier Knut Anders Sørum dagen etter Grand Prix-seieren.

27-åringen har drevet med musikk i årevis og turnert med bandet Expect uten at Oslo-pressen har stått i kø for intervjuer. Lørdag gikk Knut Anders Sørum til topps i den norske finalen i Melodi Grand Prix og ble kveldens midtpunkt. Dagen derpå er det en litt sliten vinner som møter NTB.

— Jeg tror det tar litt tid å fordøye dette, sier Sørum.

Plateplaner

Nå venter tur til Istanbul og den internasjonale finalen 15. mai. I mellomtiden satser Knut Anders Sørum på å spille musikk og lage musikk. Det er det han lever for.

— Jeg må gi ut en single snart. Dessuten hadde det vært veldig gøy å ha en plate klar før Istanbul-turen. Hvis vi klarer å lage noe som er bra, blir det plate, men jeg kan ikke stresse bare for å stresse. Det må være noe bra, sier Grand Prix-vinneren.

Vinnerlåta «High» var skrevet av svenskene Thomas Thörnholm, Lars Andersson og Dan Attlerud.

— Jeg var superfan første gang jeg hørte låta. Den er bra og noe jeg kan stå for. Det er viktig, sier Sørum.

Han håper Grand Prix-seieren kan gi musikkarrieren hans et lite løft.

— Jeg kommer til å fortsette med å synge og lage musikk uansett, men kanskje dette betyr at flere vil høre på, og det er jo bra, smiler Knut Anders Sørum.

Ordføreren ringte

Etter en lang natts feiring i Oslo skal han reise hjem til Skreia på Østre Toten.

— Jeg må vel hjem og hilse på ordføreren. Jeg hørte rykter om at han hadde ringt, sier 27-åringen på bred Toten-dialekt.

Men synge på dialekt gjør han ikke.

— Nei. Jeg har sunget på engelsk hele tida. Det har vært helt naturlig, sier han.

Knut Anders Sørum forteller at han hele tiden har vært mest opptatt av at det han driver med skal være moro. Det er også innstillingen han har når han tenker på finalen i Istanbul.

— Jeg har en litt sånn laidback-holdning. Jeg skal reise dit, ha det moro og synge sangen, sier han.

Men hvilken plassering han kan få, tør han ikke å spekulere i.

— Det er umulig å si. Man kan få null poeng og man kan vinne. Det er snakk om smak og dagsform, og de som er med er stort sett veldig flinke, sier Grand Prix-vinneren.

(NTB)